HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share | 
 

 Kronológia. A világ keletkezésétől, az első Fórum kezdetéig.

Go down 
SzerzőÜzenet
Etrigan

Etrigan

Hozzászólások száma : 205
Join date : 2014. Nov. 22.
Tartózkodási hely : Gotham - Camelot - London

TémanyitásTárgy: Kronológia. A világ keletkezésétől, az első Fórum kezdetéig.   Csüt. Jan. 15, 2015 3:11 pm

Időszámításunk előtt 143.000:
Két igen erős Atlantiszi tűnik fel a színen, Calculha és Majistra. Sokan úgy tartják, hogy ők voltak a leghatalmasabb varázslók. A két ellentétes pólus, hisz Majistra a sötétség manipulátora volt míg Calculha a fény használója. Kettőjük élete össze fonódott és egyikük sem létezhetett a másik nélkül. Az ő ténykedésük történelmi eseményeket okozott Atlantisz múltjában. Felismerték a közösség rejtett tudását és kiaknázni próbálták azt. Olyan forradalmi találmányok jöttek létre a két varázsló beleszólásának köszönhetően, mint a kerék, vagy a csiga.
Atlantiszban sikerült így először egyesíteni a tudomány és a boszorkányság nézeteit, majd így emelkedett fel a város a semmiből és indult a fejlődés rohanó útvesztője felé.
Ez idő alatt az űr messzeségében több bolygó lakossága is Tanagar, Krypton és Rann benépesült és az intelligens, stabil fejlődés felé indult minden téren.


Időszámításunk előtt 48.000:
Megszületik a Medve Törzs vezetője, Vandal Savage aki egy a Földbe csapódott meteor sugárzásának lesz kitéve, így tesz szert a halhatatlanságra és az elképesztő agyi fejlődésre. A törzs egy másik tagja is kiteszi magát a sugárzásnak szánt szándékkal, miután látja vezetője átváltozását kémkedése során. Ekkor születik meg Immortal Man.  


Időszámításunk előtt 40.000:
Az Új Istenek ellátogatnak a földre és egy általuk alkalmasnak ítélt alanyon (Aurakles) kísérleteket végeznek. Az átalakítás olyan eredményeket hoz, hogy Aurakles emberfeletti erőre, gondolkodásmódra és más spirituális képességekre tesz szert, így megszületik a Föld első szuperhőse, aki több évszázadon át védelmezi a bolygót, így megvédve a 666 káosz szörnytől, a pokol ivadékaitól.


Időszámításunk előtt 33.000:
A Kőkorszak ideje alatt megszületik Anthro az Első Fiú, aki szemtanúja egy múltutazási ciklus kezdetének, ami során meglátja Batmant a jövőből. Ez olyan nem várt következményeket okoz, amire maga a nagy Bruce Wayne sem számít. Bár szánt szándékkal nem befolyásolja az eseményeket, Anthro szemtanúja a férfinak, ennek sokadik következménye, hogy feltűnik a színen a spirituális elementálok egyik testet öltött szülötte, aki rettegésben tart egy egész folyó menti kialakulóban lévő civilizációt.


Időszámításunk előtt 9.500:
Atlantisz első uralkodója, Orin király örökre megváltoztatta a város jövőjét, és történelmi mérföldkövet hozott el számára. Több tudós jelezte egy közelgő földrengés eljövetelét, ezért a király egy védelmi kupolát építtetett otthona köré, de még így is rengeteg embere halt meg a katasztrófa során ami a víz alá temette a virágzó birodalmat. A kupola bírta egy darabig, ám végül feladta a víz nyomás miatt, de szerencsére néhány tudós feltalálta azt a szérumot amivel megmentette a népet, képessé téve mindenkit a tenger mélyi lélegzésre és ellenállóvá téve a nyomás ellen.


Időszámításunk előtt 8.000:
Megszületik Kong kinek ténykedése ismeretlen, azonban több mint 400 évig élt a Földön és gyermeke is született, aki az Attu néven vált ismertté.
Nemsokkal később megszületik Ystina is, aki majdan a Kerek Asztal Lovagjainak tagja lesz. Pandora talál egy különös dobozt, s kíváncsiságból kinyitja. A Hét Halálos Bűn ekkor elszabadul a világban, s a Mágia végső urai egy időn kívüli helyre viszik, ahol örök élettel, hogy az általa tönkretett világban bujdosson az örökkévalóságig. Itt szemtanúja Question és Phantom Stranger születésének is.

Időszámításunk előtt 5.000:
Mindenkit túlélve életben marad és ezzel a legöregebb varázslóként tűnik fel a színen Felix Faust. Debütál Afrika birodalmában Kor-ban, ahol az uralkodó király (aki szintén mágia használó) Nommo szembe száll a hatalom éhes hódító Fausttal és a Teremtő Élet Lángjaából táplálkozva megpróbálja száműzni Felixet, ám az erősebbnek bizonyul így a király maga csapdájába esik.


Időszámításunk előtt 4.000:
Néhány a galaxisok megpihenni vágyó utazói közül Észak Mezopotámia területén ver tábort, majd az ő megjelenésük nyomot hagy az emberiségben, így a későbbi Summér és Babyloni vallástörténelem az átutazó földönkívülieket tekinti Istenüknek.


Időszámításunk előtt 2.030:
Egyiptomban Anubis egy őt istenítő papjának, Khalisnak adományozza Anubis Amuletjét, amelyben az istenség hatalmának szikrája található. Az ereklyét használva Nubia lakosságát rabszolgaságba taszítja, és a halál istent éltető oltárakat emeltet. Vasmarokkal uralkodik a magát és Anubist istenítő pap, majd feltűnik a színen a Törvény Ura (metamorf energia) ami megszállva egy a Fáraókat segítő jólelkű papot (Nabu) fellázítja a népet és bosszúra sarkallja, hogy letaszítsák Khalist a "trónról". Ezután Nabu magához veszi az erőt adó amulettet, majd őrzője lesz annak, hogy ne kerülhessen rossz kezekbe.


Időszámításunk előtt 2.000:
Zeusz szembeszáll a Titánokkal, az Istenek első generációjával, majd fivéreivel együtt letaszítja őket Tartaroszba. Ezután sorsot húz testvéreivel és eldől, hogy Zeusz az egek ura lesz, míg Posseidon a tengereké és Hades az alvilágé. Júdás elárulja Jézust 30 ezüstpénzért, ezért a mágia leghatalmasabb urai örök élettel büntetik, s megparancsolják, hogy annyiszor kell a parancsukra elárulnia valakit amennyi az árulásért kapott 30 ezüst, melyet mindig a nyakában kell hordania


Időszámításunk előtt 1.279-1.230 között:
II. Ramses elérkezik abba a korba, mikor már túl gyengének érzi magát, ezért mint a Shazem erő egyik örököse és védője méltó utódot keres a hatalom átvételére. Azonnal a fia neve merül fel benne, Teth-Adam. Becsületessége és illemtudásához nem fért kétség, így megörökölte az erőt, és használójává vált. Mikor kiejtette a szája a SHAZAM szót 6 ősi egyiptomi isten hatalma szegődött mellé; Shu, Heru, Amon, Zehuti, Aton és Mehen. Kötelességtudással birtokolta a hatlamat, de haza szólította saját birodalma, Kahndaq ahol egy Ahk-ton nevű lázadó pap terrorizálni kezdte a távol lévő király nélküli várost. Olyan eszközöket ragadt meg a pap, melyeknek hála Teth-Adam felesége és gyermekei is odavesztek, sok száz más lakossal is. Ahk-ton mint kiderül Ra Gömbjének köszönhetően tett szert akkora hatalomra, hogy rettegésbe tudja tartani a várost, de a jövőből érkező Marvel kapitány, Hawkgirl és Mr. Terrific segítségének hála Teth-Adamnek sikerül megállítania a gyilost és Ramses elé viteti a bíróságra. Az ítélet halál Ahk-ton számára.
Teth-Adam hazatér az Ahk-ton által romokba heverő birodalmába, de egy ármánykodásnak hála Blaze tőrbe csalja őt, majd síremlékbe zárva testét és erejét néhány ezer évre eltemeti a férfit...


Időszámításunk előtt 1.200:
Colchis hercegnője, Circe száműzetésbe kerül, mikor megöli férjét és egy szigeten találja magát, ahová a sellők csábítják énekükkel a tengerészeket, így téve őket hajótöröttekké. A nő elkezdi a mágia mélyére ásni magát.
Az Olymupson Zeusz össze hívja az Isteneket, mivel az emberiség kezdi elveszteni hitét bennük, így ők gyengülésnek indulnak és megérzik a hanyatlás korát.  Ezt a lehetőséget kihasználva Héra és Ares szövetkeznek hogy letaszítsák Zeuszt a trónról, ezzel megindul az Istenek Háborúja. A csapást ugyan vissza veri a Viharok ura, de gyengeségében a Földön köt ki, és ott ismer meg egy halandó nőt, akibe szerelembe esik. Miután talpra áll, vissza tér az Olympusra, majd Héra vissza nyeri férje kegyeit, mit sem sejtve arról, hogy Zeusz odalent tett kitérője miatt egy halandó lélekbe szerelmes.
Ez idő tájt alakulnak ki az Amazon törzsek, és az Istennőket éltető hitüknek hála az Olympus ismét erősödni látszik, ahogy lakói is. Mind erre a megszületendő fél-isten, Herkules is rásegít, akit az Istenek ajándékának tekintenek a zavaros időkben.
Nem sokkal később megszületik Themyscira az amazonok otthona.


VI. század:
Arthur Király megalapítja a Kerek Asztal Lovagjait, Camelot védelme érdekében, a varázsló Merlin sugallatára. Nem sokkal később a varázsló és egy fiatal fiúhoz (Jason Blood) kötött, jó útra tért démon (Etrigan) megállítja a pusztító Morgaine le Fey támadását, a Lovagokkal karöltve, de a folyamatos küzdelem kimerít mindenkit, és Camelot örökre a mélységbe merül, mikor feltűnik Swamp Thing és elnyeli a birodalmat. Egy Nimue nevű nimfa, kinek feladata lett volna Artúr királyt Avalonba vinni megtagadván küldetését, az Excalibur után ugrott, mikor a király kérésére Percival vissza akarta azt adni a tó úrnőjének. A kard helye a mai napig rejtély. Késűbb Nimue, más néven Xanadu, Etrigan, Artúr egyik korábbi lovagja Shine Knight és Vandal Savage összefog, s egyik legkorábbi szuperhőscsapatként működve harcolnak a gonoszság ellen-

A nomád sivatagokban élő törzsek egyik táborában megszületik Ra's al Ghul Arábia területén. A gyermeket már kis kora óta leköti a tudomány és nem képes a törzsével maradni, így férfivá érésekor elhagyja azt és Kínába utazik ahol tanulni akar. Megismer egy nőt, egy bizonyos Sorat akivel karöltve feltárja a Lazarus Vermet, amelynek különös folyadékában megmártózva fokozott hallhatatlanságra tesz szert a férfi. Jóságos gyógyítóként tér vissza, ám az emberek kizsákmányolják, átverik, s az Egyiptomi kiárlyság uralkodója a hatalmára vágyva, feldaraboltatja feleségét, s bezárja a tetemet Ra's mellé, egy kicsiny kalitkába, s fellógatja a város közepén. Kiszabadul, majd korábbi törzsét összeszedve leigázza a várost,  megalapozva véráztatta legendáját. Megfogadja, elpusztítja az emberiséget a káosztól, s csak az általa érdemeseknek engedi meg, hogy egy általa teremtett szebb, új világ lakosai legyenek.


XVII. század:
Darkseid találkozik a Zöld Marslakókkal, és azok hitvallásukkal/nézetével/tudományos felfedezésükkel, az "Élet Egyenlettel". Az átutazó elmélkedni kezd azon, hogy ha létezik az "Élet Egyenlet", minden bizonnyal az "Anti-élet Egyenlet" is felfedezhető, amivel megszüntethetné az Apokalipsz és Új Genezis közti háborút és egyed uralkodóvá válhatna a küzdelem végeztével. De kutatása szükségtelenné válik, mikor béketárgyalások során a két bolygó uralkodója (Apokalipsz - Darkside, Új Genezis - Izaya) úgy dönt, hogy a harcok véget érése érdekében újszülött gyermeküket elcserélik és sajátjukként nevelik fel.
Izaya fia azonban az idő múlásával visszatér szülő bolygójára és megtagadja Apokalipsz tanítását, ám Darkseid gyermeke Orion nem így tesz és meggyűlölve apját Új Genezist tekinti otthonának.


XVIII. század:
Philadelphiában megírják a függetlenségi nyilatkozatot, egy eldugott épületben amelynek a szobáját a Szabadság Oltáraként hívnak és a jelenlévő 13 személy; köztük Benjamin Franklin, John Adams, és Thomas Jefferson 13 kovácsolt érmét oszt szét a jelenlévők között, mely az az napi történelmi mérföldkő emlékére szolgál. A 13 talizmán nem csupán egy értéktelennek látszó érme, hanem több annál...


XIX. század:
Feltűnik a színen Jonah Hex.
Cyrus Gold életét veszti Gothamben.
Jason Blood (Etrigan halandó énje) megküzd Otto von Hammer-el Németországban a Aelkhünd Karmáért (nagy hatalú ereklye).
Hasfelmetsző Jack elkezdi mészárlását London utcáin Calibraxis, egy túlvilági démon suttogásának köszönhetően.
Kitör az I. Világháború, amiből Jason Blood is kiveszi a részét, természetesen az U.S.A. oldalán, majd több szuperhős is debütál Amerika védelme érdekében. Köztük Alan Scott, aki megalapítja a Justice Society of America szövetségét, Megjelenik Jason Garrick, az első Flash és reinkarnálódik két ősi szerelmes, Khufu és Chay-ara (Carter Hall ls Shiera Saunders testében).
Kitör a II. Világháború, majd azzal együtt az Project M (Monster) is kezdetét veszi.


XX. század, egészen 2010-ig

//Itt véget ér a múlt listázása! Most következik a fórumon történtek ismertetése, itt //

XX. század
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
Kronológia. A világ keletkezésétől, az első Fórum kezdetéig.
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
 :: Szabályok, Információk :: Információk és Leírások :: Az oldal és a játék története-
Ugrás: