Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.



 
HomeHome  Latest imagesLatest images  KeresésKeresés  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

 

 Gotham hírhedt gonoszai

Go down 
SzerzőÜzenet
Etrigan

Etrigan


Hozzászólások száma : 205
Join date : 2014. Nov. 22.
Tartózkodási hely : Gotham - Camelot - London

Gotham hírhedt gonoszai Empty
TémanyitásTárgy: Gotham hírhedt gonoszai   Gotham hírhedt gonoszai EmptyVas. Feb. 01, 2015 6:13 pm

Joker


Születési név: Ismeretlen
Egyéb név: Joker/ A Bűn Bohóc Hercege, Mr. J stb.
Faj: Ember
Személy azonosság: Ismert
Nem: férfi
Születési hely, idő: Gotham City, 1976, február 23.
Kor: 36
Magasság: 192 cm
Súly: 73 kg
Hajszín: zöld
Bőrszín: fehér
Szem szín: zöld
Állampolgárság: Amerikai
Egészségi állapot: fizikailag egészséges
Foglalkozás: Bűnöző
Oldal: Gonosz
Törzshelyei: Gotham City, Arkham Asylum

Előtörténet:
A Gothami Vegyi Anyagok Gyárának a laboratóriumában dolgozó fiatal asszisztens színészi pályáról álmodozott. Szerencsétlenségére első szárnypróbálgatási nem arattak nagy sikert, olyannyira nem, hogy a lakbért sem tudta már fizetni a kis garzonért, amit hat hónapos terhes feleségével Jeannie-vel bérelt. Élete romokban hevert amikor kétes alakok környékezték meg, akik rablást terveztek az előző munkahelyére, a Gothami Vegyi Anyagok Gyárába. A fiú a rablás megkezdése előtti pillanatokban kapott hírt szerencsétlenül járt feleségéről, aki egy autóbalesetben életét vesztette. Ám ekkor már nem volt más választása, részt kellett vennie a bűntényben. Az akció során, társai a fejére piros sisakot húztak, erről a jelzésről a biztonsági őrség mikor felfedezte a három rablót azt hitte, hogy a bandavezérrel van dolga. A helyszínre érkező Denevérember is a fiú után eredt, aki egy erősen mérgező vegyi anyagokkal szennyezett tartályba zuhant(a történetet megerősítette Edward Nigma , a későbbi Rébusz, aki elmondásai szerint látta az eseményt.) Mikor levette a sisakját, a tükörben már zöldes hajjal és kifehéredett arcbőrrel látta viszont magát. Az egymást követő csapásokat nem tudta ép elmével kiheverni, és beleőrült a saját látványába és sorsába. Új külseje a kártyából már jól ismert Jokerre emlékeztet, ezért ezt a nevet vette fel, és elvetemült gonosztevőként folytatta ténykedéseit. Joker a Batmant okolja szörnyű sorsáért. Bűntettei elkövetésében még az akció sikerénél is fontosabb, hogy megszégyenítse régi ellenfelét.

Jellem:
Magas intelligenciájú szadista humorral rendelkező alak, aki a legkisebb, legbárgyúbb vicceket is halálos tragédiává tudja változtatni. Kiismerhetetlen és változékony, nem szerez barátokat, és a legkisebb rossz szóért is ölni képes, az pedig hogy mi a rossz, csak ő tudja.

Szakképzettség:
Kiváló vegyész és meglepően találékony. Szinte bármiből halálos mérget tud kotyvasztani. Egy valódi bűnözőzseni, a gondolkodása összefüggéstelen, az őrület mindenét átjárja, és mégis a bonyolult terveket könnyedén ki tudja ötleni.

Képességei:
Szinte minden földön fellelhető méregre immúnis. A szervezetébe jutott vegyi anyagok miatt, nem csak az agya bomlott meg, de a szervezetének alap működése is megváltozott.

Gotham hírhedt gonoszai 291324-joker_batman_pm
Vissza az elejére Go down
Etrigan

Etrigan


Hozzászólások száma : 205
Join date : 2014. Nov. 22.
Tartózkodási hely : Gotham - Camelot - London

Gotham hírhedt gonoszai Empty
TémanyitásTárgy: Re: Gotham hírhedt gonoszai   Gotham hírhedt gonoszai EmptyVas. Feb. 01, 2015 6:14 pm

Madárijesztő

Valódi név: Jonathan Crane
Foglalkozás: Volt pszichiáter, aki pszichopata lett
Személyazonossága: Ismert
Állampolgárság: Amerikai
Faj: Ember
Egyéb álnevek: Madárijesztő
Születési hely: Gotham
Testmagasság:  183 cm
Testsúly: 64 kg
Szem szín: Kék
Haj szín: Barna
Családi állapot: Nőtlen
Ismert hozzátartozói:

 • Karen Crane - Anya
 • Marion Keeny - Kapcsolatuk ismeretlen - Elhunyt
 • Gerald Crane - Apa(?)
 • Ismeretlen testvér - Elhunyt



Története:

Jonathan Crane gyerekkora nem volt épp fényes. Az apja lelépett, mielőtt megszületett volna, az anyja pedig semmiféle szeretetet nem mutatott a fia iránt. Élte tovább az életét, mintha Jonathan nem is létezne, és a nagymamáva hagyta a gyerekét. A nagyi fanatikusan vallásos ember volt, így igen keményen bánt a fiúval, aki magába fordult, és rettegett mindentől. Akarata ellenére mindig templomba kellett járnia. A templom környékén rengeteg varjat látott, így elkezdett érdeklődni a madarak iránt. Fiatal korában rengeteg gúnyolódás és csúfolódás céltáblája volt. Tizenhét volt, amikor beleszeretett egy lányba, de balszerencséjére a lány egy Bo Griggs nevű srác felé nyitott inkább. Crane mégsem adta fel, és randira hívta a Halloween-i buliba, és Sherry - a lány - bele ment. Azonban ez mind csak színjáték volt, ugyani Bo és a többi haverja jól helyben hagyták Jonathan-t, akinél itt végleg elpattant a cérna. Elkövette élete első gyilkosságát, és ekkor tizennyolc éves volt. A parkolóban lelőtte Bo-t és a többieket. A gimnázium után a Gothami Egyetemen tanult tovább pszichológia szakon, méghozzá a szakma egyik legelismertebb tagja alatt, akit Avram Bramowitz professzornak hívtak. A prof az általános pszichológián kívül a félelem pszichológiáját kutatta, és ez magával ragadta a fiatal Crane-t, aki végül be akart állni Bramowitz mellé, ám ő nem igazán volt nyitott erre, így Crane őt is ellenségének fogadta. Ezután fordult a kémia felé, aminek köszönhetően megalkotta azt a hallucinogén szert, ami az emberek félelem központjára hat, méghozzá igen erősen. Ennek a szernek az első áldozata nem más volt, mint Avram Bramowitz professzor. Miután eltette láb alól a konkurenciát, átvette a helyét a pszichológia szak élén, és egy demonstrációja alkalmával elsütött egy fegyvert az órán. A golyóból levált egy szilánk, ami felsértette egy diák arcát, épphogy csak elvétve a szemét. Miután már többször használta a hallucinogén szert, és több emberrel végzett, Crane kilépett az egyetemtől és megkezdte bűnöző karrierjét, mint Madárijesztő.


Különleges képességei:

Semmilyen különleges képessége sincs!

Fegyverzete: Félelem gáz, amit egy sürített levegős szerkezetből permetez az áldozata arcába. Belélegezve a szer erős hallucinációkat okoz, és megelevenednek az áldozat legnagyobb félelmei.

Képzettség:

 • Profi kémikus, így képes az általa előállított Félelem gázt sokszorosítani, illetve különböző más, erősebb hallucinogéneket előállítani.
 • Képes megfélemlíteni az áldozatot. Ez a ruhájának is köszönhető, megy egy madárijesztőre emlékezteti az embert.
 • Crane jártas az Erőszakos Tánc nevű küzdőstílusban. Maga a stílus a varjú kung-fu stílus alapjain nyugszik, és igen erőszakosnak mondható. Kimondottan előnyösen használja fel, illetve ki az alany hosszú végtagjait.
 • Crane kiváló pszichológus, szakterülete leginkább a szorongásos rendellenességek, de egyéb pszichológiai tudása sem lebecsülendő.


Jellem: Ha egy szóval kellene összefoglalni, akkor a legjobb szó rá az őrült. Crane nem erővel harcol, hanem a mentális gyengeségeket használja ki, megfélemlíti az embert. Hideg, rideg, nem igazán törődik senkivel sem, és aki az útjában áll, azt félreállítja vagy így, vagy úgy.

Gotham hírhedt gonoszai 200px-Scarecrow_0004
Vissza az elejére Go down
Etrigan

Etrigan


Hozzászólások száma : 205
Join date : 2014. Nov. 22.
Tartózkodási hely : Gotham - Camelot - London

Gotham hírhedt gonoszai Empty
TémanyitásTárgy: Re: Gotham hírhedt gonoszai   Gotham hírhedt gonoszai EmptyVas. Feb. 01, 2015 6:18 pm

Anarki

Születési név: Lonnie Machin
Egyéb név: Anarki
Faj: Ember
Nem: Férfi
Születési hely, idő: Gotham City, 1997 július 25.
Kor: 15
Magasság: 170 cm
Súly: 76 kg
Hajszín: barna
Bőrszín: europid
Vércsoport: AB+
Egészségi állapot: teljesen egészséges
Család: Anyja elhunyt, apja ismeretlen
Foglalkozás: Anarchista
Oldal: Semleges

Előtörténet:
Felmérgesedve a kormányok, és vállalatok erején, és korrupcióján a kiválasztottak felé, a tizenkét éves Lonnie Machin felvette egy jelmezt, mely megnövelte magasságát, és bevette az utcákat Anarki néven. Új identitása megtámadott több vállalatot, és hírességet, és megpróbálta tönkretenni őket, a terhelő bizonyítékokkal, amiket talált. Elhagyva a tetthelyet felfestette a jelé.t
Anarki hírhedté vált, a rendőrség körözte, és a nincstelenek felnéztek rá. A gazdagok és befolyásosokat támadta, és tett tönkre több olyan prominens személyt, melyre a korrupció árnyéka vegyült. Évekig folytatta felforgató tevékenységét, mégsem került fel a nagyok közé.
Végül bekerült egy javító intézetbe önhibáján kívül, ahol az eltöltött évek alatt rájött, rossz módszert választott. Kiemelkedő intelligenciájának köszönhetően megtervezte élete minden mozzanatát, és így könnyedén szabadult az intézményből.
Kiépített egy bázist Gotham City szívében és komputereit felhasználva, hackerkedett. Elindította egy vírus "Moneyspider" néven, amely milliókkal csapolta meg a gazdagok számláit, és nagyobb részét átutalta harmadik világbeli országoknak, és a rászorulóknak. A többit magára költötte.
Nem hagyott fel terveivel, hogy továbbra is megdöntse a társadalmi normákat, és anarchiát szítson az egész világban.

Jellem: Gyerekhez képest elég felnőttesen gondolkodik. A világgal megcsömörlött, és mindent meg akar tenni, hogy a mai formájában vége legye. Számító, de nem árulná el társait. Előre tervez mindent a legapróbb dolgokig. Legjobb barátja kutyája, aki mindig vele van.

Szakképzettség: Szuperintelligens a korához képest, gyakorlott hacker, és briliáns feltaláló. Képzett harcművész, tehetséges stratéga.

Képesség: Nincs emberfeletti képessége, az eszén kívül természetesen.

Gotham hírhedt gonoszai Anarky02


A hozzászólást Ra's Al Ghul összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Vas. Feb. 01, 2015 6:27 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Etrigan

Etrigan


Hozzászólások száma : 205
Join date : 2014. Nov. 22.
Tartózkodási hely : Gotham - Camelot - London

Gotham hírhedt gonoszai Empty
TémanyitásTárgy: Re: Gotham hírhedt gonoszai   Gotham hírhedt gonoszai EmptyVas. Feb. 01, 2015 6:20 pm

Poison Ivy


Születési név: Pamela Lillian Isley
Egyéb név: Méregcsók
Faj: genetikailag módosult ember
Nem: nő
Születési hely, idő: Gotham,
Kor: 28
Magasság: 175cm
Súly: 60kg
Hajszín: vörös
Szemszín: zöld
Bőrszín: fehér/ kissé zöldes
Egészségi állapot: elméje zavart
Család: ismeretlen
Foglalkozás: bűnöző
Oldal: rossz

Előtörténet: Pamela Washingtonban született, és már egészen kiskora óta nagy rajongója volt a természetnek, és leginkább a növényvilágnak. Szobája tele volt virágokkal, és órákat töltött a szabadban kislányként. Ahogy az évek múltak, ő egyre inkább arra vágyott, hogy természettudóssá váljon, és tanulmányozhassa a világ minden növényét, és megértse azokat. Nem nagyon voltak barátai, eléggé magának való lány volt mindig is, és jobban megértette magát a virágokkal, mint az emberekkel. Szülei aggódtak érte, de még is bele törődtek, hisz inkább otthon üljön egymaga, mint éjszakákat kimaradjon. A tanulmányait egy egyetemi doktorátus koronázta, majd pedig gyakornokként egy tudományos akadémián vállalt állást. De nem sokkal később felkérést kapott Gothamből, hogy a Gilardo Botanikai kert egyik teljes állású alkalmazotta lehessen, és tanulmányozza a világ különböző tájairól oda szállított növényvilágot. Természetesen Pamela azonnal kapott az alkalmon, és a városba költözött, hogy hobbijának, és egyben munkájának élhessen. Néhány év alatt nem csak meghúzódva dolgozott, de tüntetéseket is elkezdett szervezni a természet és az állat és növényvilág érdekében. Gyárak előtt lépett fel, és hirdette igazát, mind addig, míg nem egy különös alak az egyik éjjel meglátogatta őt, majd pedig vegyi anyagokat permetezett a levegőbe, amik reakcióba léptek a növények által kibocsátott kémiai gázokkal, és ennek hatása képen Pamela megszűnt létezni, és létre jött Méregcsók.

Jellem: Növények iránti imádata hatalmas, és bármit képes megtenni védelmükért. Az embereket csak fenyegető lényeknek tartja, és bűntudat nélkül öli meg őket, ha bármilyen módon is kárt tesznek a növényvilágban. Szeret játszadozni a férfiakkal, és megvezetni őket.

Szakképzettség: Nagyszerű kémikus, és biológus, és mesterfokon járatos a növényvilágban.

Képesség: Bármilyen növényeket képes irányítani, és tetszése szerint uralni. Valamint feromonjai által uralni tudja mások cselekedeit is és megbabonázhatja a férfiakat.

Gotham hírhedt gonoszai Poison_Ivy_color_by_Livio27


A hozzászólást Ra's Al Ghul összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Vas. Feb. 01, 2015 6:28 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Etrigan

Etrigan


Hozzászólások száma : 205
Join date : 2014. Nov. 22.
Tartózkodási hely : Gotham - Camelot - London

Gotham hírhedt gonoszai Empty
TémanyitásTárgy: Re: Gotham hírhedt gonoszai   Gotham hírhedt gonoszai EmptyVas. Feb. 01, 2015 6:21 pm

Killer Croc


Valódi név: Waylon Jones
Foglalkozás: Hivatásos gonosztevő, a rosszabbik fajtából
Személyazonossága: Ismert
Állampolgárság: Amerikai
Faj: Genetikailag módosult ember
Egyéb álnevek: Krok, Király Krokk
Születési hely: Gotham
Testmagasság:  213 cm
Testsúly: 312 kg
Szem szín: Vörös
Haj szín: Nincs haja
Családi állapot: Nőtlen
Ismert hozzátartozói:

 • Ismeretle apa - Nem tudni mi lett vele, a fiát kitagadta, és nem is foglalkozik vele.
 • Ismeretlen anya - Meghalt szülés közben
 • Nagynéni - Felnevelte ugyam de alkoholista révén, nem egy megszoktt háztartás keretein belül



Története:

Gyilkos Krokk Waylon Jones néven látta meg a nap világot. Az anyja belehalt a szülésbe, az apja pedig kitagadta, mert a gyermek egy különleges betegésggel született, amit Epidermolytic Hyperkeratosis neveztek. A betegség mellékhatása, hogy Jones bőre olyan volt, mint a krokodiloké. A nagynénjénél nevelkedett, de az inkább maga volt a pokol, semmint normális háztartás, ugyanis a nénje alkoholista volt.
Tinédzser korára egyetlen baráttal sem büszkélkedhetett, akik pedig ismerték, azok köreiben nevetség tárgyává vált. Mivel nem kapott tisztességes nevelést, rendszeres lakója volt a fiatalkorúak börtönének, és tizenhat éves korára már felnőttként ítélték el. A börtönben megölte az egyik rabtársát, aki kigúnyolta a megjelenése miatt, ezért még tizennyolc évet tölthetett el a hűvösön. Amikor kiengedték egy vándor cirkusznál kapott állást "Birkózó Aligátor" néven, ekkor vette fel a "Gyilkos Krokk nevet". Mér régen bizonyosságot szerzett afelől, hogy az ereje sokkal nagyobb, mint egy átlag emberé. Rájött, hogyha valahogy életben akar maradni, akkor időröl időre pénzt kell szereznie, így bűnözésre adta a fejét. Bűnöző élete miatt összetűzésbe került a helyi szervekkel. A bűnöző életmdját nem hagyta fel, és bár időről időre szorult helyzetbe került egy-egy menekülés vagy hasonló alkalmával, mindig sikerült meglógnia. Egy bolt kirablása után felfedezett egy járatot a város alá, ami egy használaton kívüli metró és csatorna hálózatba vezetett. Ez a hely rengeteg hajléktalan otthonául szolgált, legtöbbjükkel Krokk össze is barátkozott. Rajtuk kívül minden embert szívből gyűlölt, amiért nevetség tárgyává tették, és nem vették komolyan, épp ezért egyre súlyosabb bűntényeken törte a fejét és még a gyilkosságtól sem riadt vissza. Ha az emberek kiröhögték, ő majd kitöri a nyakukat, és ezzel nem viccelt. A tervei között szerepelt, hogy Gotham rettegett szupergonoszává váljon, és így elismerjék őt. Rettegésben akar tartani mindenkit, amiért cirkuszi majomnak nézték.


Különleges képességei:

 • Regeneratív gyógyító faktor: Krokk rendelkezik egy különleges képességgel, mely lehetővé teszi számára, hogy pótolja elvesztett végtagjait.
 • Páncélos bőr: A bőre hasonló a krokodilokéhoz, és kisebb kaliberű fegyverek ellen, szúró és vágó fegyverek ellen tökéletesen ellenáll.
 • Emberfeletti erő, állóképesség, gyorsaság és reflexek
 • Kiélesedett érzékek: Jobb látás, hallás, szaglás
 • Éles karmok a kezein és a lábain, erős állkapocs



Fegyverzete: Erős végtagjai és gyilkos állkapcsa.

Képzettség:

 • Pankráció (Birkózás): Krokk képzett az utcai harcokban és a birkózásban, bár közel sem annyire, mint Batman.
 • Kitűnő úszó: Mutációja miatt a vízben úgy mozog, mint egy igazi krokodil.


Jellem: Nem kedveli az embereket, és ők sem kedvelik Krokkot. Leginkább a kinézete miatt. A legközelebbi barátai azok a hajléktalanok, akikkel a város alatti rendszerekben ismerkedett és barátkozott össze. Bár senki nem tudja, hogy mit tenne meg értük. Az esze nem igen van a helyén. Régen magas intellektuális szinttel rendelkezett, de a folyamatosan leépült, köszönhetően a magasfokú mutációjának, ám sokszor jelét adta, hogy képes eligazítani, elvezetni kisebb-nagyobb bandákat, valamint zsarolni is tud.

Gotham hírhedt gonoszai 200px-Killer_Croc_0002
Vissza az elejére Go down
Etrigan

Etrigan


Hozzászólások száma : 205
Join date : 2014. Nov. 22.
Tartózkodási hely : Gotham - Camelot - London

Gotham hírhedt gonoszai Empty
TémanyitásTárgy: Re: Gotham hírhedt gonoszai   Gotham hírhedt gonoszai EmptyVas. Feb. 01, 2015 6:22 pm

Pingvin


Születési név: Oswald Chesterfield Cobblepot
Egyéb név: Pingvin
Faj: Ember
Nem:  Férfi
Kor: 43
Magasság: 158 cm
Súly: 80 kg
Hajszín: fekete
Bőrszín: europid
Egészségi állapot: egészséges a lúdtalpja, és túlsúlya ellenére
Család: Tucker Cobblepot (apa, elhunyt); Miranda Cobblepot (anya, elhunyt); Jason Cobblepot (testvér, elhunyt); William Cobblepot (testvér, elhunyt); Robert Cobblepot (testvér, elhunyt)
Foglalkozás: alvilági vállalkozó, nightklub tulajdonos, bűnbanda feje
Oldal: rossz

Előtörténet: Pingvin, Oswald Chesterfield Cobblepot-ként látta meg a napvilágot. Alacsony testalkata, súlyos egyénisége, és csőrre emlékeztető orra rányomta a bélyegét egész életére. Ezen testi jegyek miatt a gazdag, és magas körökben mozgó családjában kívülállónak számított. És mielőtt felnőttként élete jobb útra terelődhetett volna, rosszabbra fordult. Apja gyerekkorában meghalt tüdőgyulladásban. A legyengült szervezet nem véletlen volt, de ekkor a család még nem tudta.
A Oswald idősebb testvérei apjuk halála után elérkezettnek látták az időt, hogy átvegyék örökségüket. A testvéri viták hamar torzsalkodásba csaptak át, és a családi vagyon, mely apjuk keze alatt is csak folyamatosan csökkent a különböző gazdasági problémák miatt, rövid időn belül szinte a nullára apadt. A család elszegényedett, és az egymást követő sokkhatások idézték elé Mirandában a legkisebb fia iránti aggódás különleges formáit.
Túlaggódása miatt Oswald kénytelen volt, mindig esernyőt hordania, az összes alkalommal ha kitette a lábát a házból. Kinézete miatt, hamar elfordult az túlságosan is gonosz gyerekektől, és más barátok után nézett. Anyja mindig is nevelt madarakat, és ettől a szokásától semmi sem tudta eltántorítani. Kis Cobblepot különleges érzékkel kezelte a szárnyasokat, és hamar tehetséget mutatott a velük való bánásban. Könnyen nevelte és tanította a legkülönfélébb fajtákat is.
Mikor elérte a felnőtt kort megértette a családjárt ért csapások mivoltát, és elhatározta, hogy tenni fog ellene. Vissza fogja szerezni a család egész vagyonát, és még többet is. Mikor anyja is elhalálozott semmi sem gátolta meg, hogy sötétebb üzelmekbe fogjon. Mint mindenkinek neki is meg kellett járni a ranglétrát, igaz az utolsó fokokat egy ugrással át is lépte. Az első bűnszervezetben ő volt a kis pingvin, aki különleges szokásai miatt újra csak kívülállóként kezeltek. Ám hamar megváltozott a helyzete, mikor „a világ első 45-ös kaliberű esernyőjével” kivégezte az akkori főnökét, és átvette a szervezet irányítását.

Jellem: Pénz az első életében, a profitért mindent megtesz, akárkin kell is átgázolni. Ez alól kivételt képeznek kedvencei a madarak. Őket saját gyermekeként, vagy szerelmeként kezeli, és akár a legvégsőkig is elmenne ha kell, hogy megvédhesse őket. Természetesen ebbe nem tartozik bele ha nagy mérvű veszteséggel járna. Nála mindig az üzlet az első.

Szakképzettség: Üzleti tapasztalatai kiemelkedőek. Szinte bármiből képes pénz, kapcsolatokat, befolyást kicsikarni. A fehér galléros bűnözés koronázatlan királya.

Képesség: Testi ereje elenyésző, nem tud harcolni, és sport tevékenységekben is szörnyű. Ám különleges esernyőit profi módon kezeli, könnyedén lő velük. Legjobban mégis a madarakkal érteti meg magát. Tehetsége van a képzésükben, és a velük való kapcsolattartásban. Bármire rá tudja őket venni.
Gotham hírhedt gonoszai Penguin_0005
Vissza az elejére Go down
Etrigan

Etrigan


Hozzászólások száma : 205
Join date : 2014. Nov. 22.
Tartózkodási hely : Gotham - Camelot - London

Gotham hírhedt gonoszai Empty
TémanyitásTárgy: Re: Gotham hírhedt gonoszai   Gotham hírhedt gonoszai EmptyVas. Feb. 01, 2015 6:24 pm

Riddler



Születési név: Edward Nigma
Egyéb név: Edward Nasthon, Rébusz
Faj: Ember
Nem: Férfi
Kor: 32
Magasság: 167cm
Súly: 63 kg
Hajszín: fekete
Bőrszín: auropid
Egészségi állapot: egészséges
Család: nem ismert
Foglalkozás: bűnöző
Oldal: rossz

Előtörténet: Edward Nasthon egy lerobbant házban nőtt fel. Anyja soha nem volt ott, amikor kellett volna. A fiatal fiú szinte sohasem látta édesanyját, és talán nem is volt rá szüksége. Apja pedig goromba volt, nem is kicsit. Bármit is csinált a gyerek le lett szólva, és minden örömforrását azonnal elnyomta. Ettől függetlenül gyerekként nagyon okos volt, és könnyen vette a szellemi problémákat, nem így a testieket.
Mikor Edward még csak egy kisfiú volt, az iskolában tartott feladványverseny megnyerése volt minden álma. Mindent megtett, hogy biztosan ő legyen az első. Még attól sem riadt vissza, hogy éjszakánként betörjön az iskolába, és az éj leple alatt gyakorolja a feladványokat. Ehhez hasonló autodidakta tanulásnak köszönhetően csont nélkül legyőzött mindenkit, és könnyedén bezsebelte az első díjat, ami egy feladványos könyv volt. Ekkor kezdődött el a fanatikus szeretete a hasonló fejtörőkért. A feladványok, kirakósok, és hasonló agymegmozgató játékokat tökélyre fejlesztette, és maga is talált ki egyre bonyolultabbakat, amivel magát szórakoztatta.
Edward tényleg okos gyerek volt, a legtöbb megmérettetést könnyedén vette az iskolában, de sajnos ahelyett, hogy apja büszke lett volna rá, talán csak féltékenységből, vagy azért mert nem hitt neki, vagy nem tudott hinni neki, úgy kezelte fiát mintha egy csaló lett volna. Többször is megverte a „saját érdekében”, hogy elkerülje a bajt, és hagyja abba a hazudozást, amiért mindig ártatlannak vallotta magát.
Végül az elkeseredett fiú saját módszerével oldotta meg a problémát. Egy hatalmas fejtörőnek kezdte látni a világ összes felmerülő problémáját, ezzel is így tett. Bebizonyította apjának, hogy ő nem csalt, soha nem alkalmazott semmilyen nem megengedett eszközt, és tiszta maradt az összes teszt alatt. Ekkora ragadt rá a Rébusz gúnynév, először csak szégyenkezve, végül lassan, de biztosan már büszkén viselte.
Mikor idősebb lett, elhagyta otthonát, és beállt karneváli előadónak. Képességeit használta, hogy kicsalja a látogatók pénzét, és nagyon jól ment neki. A névváltoztatás az új életével járt, felvette az Edward Nigma művésznevet, és mindent, amivel csak járt. Ám ez nem volt elég neki. Többet akart, az alvilág felé kacsintgatott. A nagyobb kihívások csalogatták, és mi lenne nagyobb kihívás, mint legyőzni a köpenyes igazságosztót a Denevérembert. Tudta az út nem lesz rövid, de a cél megéri a belé fektetett munkát.
Először csak sima alvilági informátorként dolgozott, és bűnözőknek segített terveik tökéletesítésében. Hamar hírhedté vált Gotham City alvilágában, és lassan több lett, mint egy bűnöző. Ő Rébusz a Rejtvények Hercege.

Jellem: Akaratos, a végsőkig elmegy, de csak egy feltétellel, ha elég nehéz az a feladvány, amit meg kell oldani. Mindent agyi működésének szentel, a megfelelő vetélytárs megtalálása számára életszükséglet. Ha nem tudja valamilyen problémán túráztatni az agyát, akkor már nem is él.

Szakképzettség: Maga nemében zseni. Bármilyen feladatot pillanatok alatt átlát,és megoldást talál rá. Akár legyen ez egy zár, vagy egy bonyolult tervrajz. Az életet rejtvényekben látja, ezért szinte mindent meg tud oldani a maga módszerével.

Képesség: Fizikailag gyenge, verekedésben, vagy közelharcban könnyen alulmarad, ám profi vívó, amivel kompenzálja kicsit e hiányosságát. Minden más emberi határokon belül van, kivéve agya felfogóképessége.
Gotham hírhedt gonoszai 2992414-1931660779-434_r
Vissza az elejére Go down
Etrigan

Etrigan


Hozzászólások száma : 205
Join date : 2014. Nov. 22.
Tartózkodási hely : Gotham - Camelot - London

Gotham hírhedt gonoszai Empty
TémanyitásTárgy: Re: Gotham hírhedt gonoszai   Gotham hírhedt gonoszai EmptyVas. Feb. 01, 2015 6:29 pm

Harley Quinn

Születési név: Dr. Harleen Frances Quinzel
Egyéb név: Harley Quinn
Faj: Ember
Nem:
Kor: 24
Magasság: 177 cm
Súly: 64 kg
Hajszín: Szőke
Bőrszín: Europid
Egészségi állapot: Teljesen egészséges testileg
Család: Barry Quinzel (testvér), Sharon Quinzel (anya), Nick Quinzel (apar), Jenny Quinzel (unokahúg), Nicky Quinzel (unokaöccs)
Foglalkozás: Volt pszichiáter, most már bűnöző
Oldal: Gonosz

Előtörténet: Az élete terrorban kezdődött, az átlagosság terrorában. Semmi sem szakította meg az idillt. A családja átlagosnak mondható. Apa, anya, gyerekek, közeli rokonság az unokatestvérekkel, keresztekkel. Hát mi kellhet több ennél. Semmi mindenki boldogan élt, míg egyszer csak a családfő megunta a dolgot. Mondhatni bekattant, és elképzelhetetlen dolgokat cselekedett. Ez pedig azonnali út volt az elmegyógyintézetbe.
A család megrendült, az anya összetört, és csak a gyerekek töretlen optimizmusa az, ami továbblendítette őket a holtponton. Természetesen a jó irányba, mindenki felvette az élet fonalát, még ha nem is pont úgy, ahogy addig tervezték. A fiatal Harley-ben egy gondolat vetődött fel. Miért? Miért tette az apja? Mi az oka? Hogyan következhetett be?
Csak ezek jártak az eszében, mikor életcélt választott magának. A legjobb akart lenni, a legjobb pszichológus. Meg akarta tudni miért tette az apja, amit tett. Milyen betegség kerítette hatalmában, hogy bevégezte sorsát. Az eredményei kiválók voltak, évfolyamelső volt minden tekintetben. A tanárok kedvence, szorgalmas, találékony, és mindenben a maximumot teljesítette. De nem csak az esze volt meg. Gimnasztikai képességei csúcssportolókéval vetekedett, több állami versenyt is megnyert, és máig tartja a formáját.
Az utolsó évben vetett szemet rá Jeremiah Arkham az elmegyógyintézet vezetője. Nagy elméket keresett, hogy meg tudják fékezni a városban uralkodó őrületet. Erre pedig a fiatal lány tökéletesnek mutatkozott. A gyakorlatát azonnal el is kezdhette, és minden ápolttal kapcsolatba kerülhetett. Az élete eddig a kihívások legyűrése volt, és most sem akart alul teljesíteni. Az sok páciense közül, a legfigyelemreméltóbb Joker volt. A magát bűn hercegének nevező alak.
A legtöbb idejét vele töltötte, lenyűgözte a káosz mely jellemezte a férfit, és a gyakorlati idejében előbb hetente, majd már minden nap látta a nő. Még magának sem vallotta be, de szerelmes lett a fehér arcú rémbe. Az érzelmeit az őrület vezette, míg végül elhatalmasodott rajta. Az egyik találkozó alkalmával, tervet forralt, és kimenekítette a bohócot gumi szobájából. Több ápoló is áldozatául esett a kitörésnek.
Felvette a Harley Quinn nevet, és jelmezt öltött, hogy méltó legyen szerelmének. Ő lett a legrettegettebb őrült mellett a második. Alvezérként uralkodott a bandában, és mindent megtett „Mr. J.”–ért.

Jellem: Őrült, kiismerhetetlen, mint minden nő, és legalább annyira halálos is. Senkit se tévesszen meg a bohóc ruha, mégha ő is Joker jobbik énje, egy szemrebbenés nélkül öl. A szerelem elvette az eszét, szó szerint, az ő "puding"-jáért bármit megtesz. Legtöbbször vidám, de ha komorrá válik akkor kő kövön nem marad.

Szakképzettség: Jól képzett pszichológus. Könnyedén tud olvasni az emberekben, kivéve Joker-ben. Talán ezért is lett bele szerelmes. Nagyon jó atléta, a legnehezebb mutatványokat is nevetve megcsinálja. Közelharcot, és löfegyverekkel való bánást már az alvilágban tanulta. Kedvence fegyvere egy hatalmas fapöröly.

Képesség: Emberi határokon belül. Semmilyen különleges képességgel nem rendelkezik. A fizikai állapota megegyezik egy hasonló magasságú, és súlyú nőével, aki rendszeres és kemény testedzést végez.
Gotham hírhedt gonoszai Harley_Quinn_0004
Vissza az elejére Go down
Etrigan

Etrigan


Hozzászólások száma : 205
Join date : 2014. Nov. 22.
Tartózkodási hely : Gotham - Camelot - London

Gotham hírhedt gonoszai Empty
TémanyitásTárgy: Re: Gotham hírhedt gonoszai   Gotham hírhedt gonoszai EmptyVas. Feb. 01, 2015 6:31 pm

Catwoman

Születési név: Selina Kyle
Egyéb név: Macskanő
Faj: ember
Nem: nő
Születési hely, idő: Gotham, Kínai negyed 1986
Kor: 24
Magasság: 168cm
Súly: 61kg
Hajszín: fekete
Bőrszín: kaukázusi
Vércsoport: AB+
Egészségi állapot: egészséges
Család: Brian Kyle (apja, elhunyt), Maria Kyle (anyja, elhunyt), Magdalene Kyle (nővére, feltehetőleg él)
Foglalkozás: tolvaj, besurranó
Oldal: semleges


Előtörténet: Selina Gotham városában született, a Kínai negyedben gyermekkora tragikus volt, és igen meghatározó. Egész életére kihatással lett, mikor anyja Maria öngyilkos lett, apja Brian miatt, aki alkoholistaként rendszeresen verte a feleségét. Ennek oka volt a tragédia, majd pedig apja is követte anyját nem sokkal később. Selina számára csak nővére maradt, Magdalena akitől elválasztották és állami gondozásba adták a fiatal lányt. Rengeteg megpróbáltatáson ment át, míg nem 16 éves korában megszökött, és az utcára kényszerült, Gotham keleti részére. Apróbb lopásokból tartotta fenn magát, és szerencséjére sose kapták el elképesztő ügyessége miatt. Akár a macska, úgy mozgott. Furfangos volt, és leleményes, így bár nehezen, de megélt a bűnözési élete miatt. Majd nagy dobásra szánta el magát, mikor a Fővárosi Rendőrségbe tört be, hogy kiderítse nővére merre lehet. Elkapták, és börtönbe zárták. Egy évet töltött Arkhamban, majd ismét sikeresen megszökött. Azóta nem találtak rá, bár lopás az ő módszerére utal, amit leginkább a Bűnös Kerületben, és Gotham Keleti oldalán követ el. Túl sok is. Viszont tetten érni nem képesek, rendszeresen kicsúszik a rendőrség kezei közül.

Jellem: Szórakozott, játékos, és vad. Szeret másokat átverni, és kijátszani. Mindig azt pártolja, aki megfizeti, életében központi szerepet játszik a pénz. Némi aranyért,vagy drágakőért bármire képes lenne. Szereti a férfiakat átverni, emellett rendkívül ravasz.

Szakképzettség: Profi besurranó és tolvaj. Rendkívül atlétikus, testén ez meglátszik. Több éves sportolói múlttal rendelkezik, e mellett zárak feltörésében igazán mesteri. Leleményes minden téren.

Képesség: Emberi képességekkel van megáldva, de ügyessége, és állóképessége rendkívül jó, szinte már kételkedni lehetne benne, hogy ember képes ilyen mozgásra.




Gotham hírhedt gonoszai Images?q=tbn:ANd9GcTejRD28xntgQoo8zOe-Yq7XLilgQbc-eL9scXtu46-w011FjKQ0ZHPKoARqQ
Vissza az elejére Go down
Etrigan

Etrigan


Hozzászólások száma : 205
Join date : 2014. Nov. 22.
Tartózkodási hely : Gotham - Camelot - London

Gotham hírhedt gonoszai Empty
TémanyitásTárgy: Re: Gotham hírhedt gonoszai   Gotham hírhedt gonoszai EmptyVas. Feb. 01, 2015 6:32 pm

Kalkulátor


Valódi név: Noah Kuttler
Foglalkozás: Hacker
Személyazonosság: Titkos
Állampolgárság: Amerikai
Egyéb álnevei: Kalkulátor
Születési helye: ???
Testmagasság: 179 cm
Testsúly: 77 kg
Szeme színe: Zöld
Haja színe: Barna
Családi állapot: ???
Ismert hozzátartozói: Fia és lánya, Marint, valamint Wendy Kuttler
Csoporthoz tartozás: -
Működési területe: Gotham City

Története:
Fiatal korában kiderült, hogy az intelligenciája a jóval az átlag fölötti. A legnehezebb számításokat, és programokat is könnyedén megoldotta, kijátszotta. A kezdeti sikerek mégis nehéz életpályához vezettek. Az ész nem volt elég, szerencse is kellett volna hozzá. Munkát vagy más állást nem talált, így a saját útját kezdte járni.
Először csak kisebb betöréseket intézett, vagy majd rájött, hogy ennél nagyobb fába is vághatja fejszéjét. A tőzsde, és az értékes tárgyak árait figyelve hamar rájött, mikor is a legjobb elrabolni egy műtárgyat. A legnagyobb ár a legnagyobb hasznot hozta, így a vállalkozása hamar jövedelmező lett.
Ám lassan már ez sem volt elég. Tudta, hogy az információ hatalom, és akinél a hatalom van, az irányít mindent. Ezért felhagyott a "fizikai" munkával, és a számára legkézenfekvőbb vállalkozást indította el. Kereskedett információkkal, tervekkel, és titkos iratokkal. Összekötő volt a nagyok, és a kicsit között. A szervezet bűnözés jövedelmező volt főleg számára. Amivel csak pénzhez tudott jutni, azt mindent elvállalt, és felbérelte a legjobb embereket az elvégzésére.
Saját maga már nem végzett semmilyen terep munkát, megvoltak a megfelelő emberek a feladatokra, ha pedig nem szívesen keresett újabb és újabb betörésre váró csikókat.

Jellem: Számító, ördögi, és senkiben nem bízik meg. Akár a saját embereit is a halálba küldi, csak hogy nagyobb javadalmat tudhasson magának. A pénzért bármit megtesz, és bárkit kiad. De főleg a saját érdekeit nézi, még ha csak a komputerközpontjából is.

Szakképzettség: Zseni szintű intelligenciával rendelkezik. Jó stratéga, képzett manipulátor, bárkit rá tud venni bármire. Számítógépekhez, és programokhoz jól ért, könnyen tör fel bonyolultabb védelmeket is.

Képesség: Semmilyen ember feletti képessége nincs.
Gotham hírhedt gonoszai 200px-Calculator_001
Vissza az elejére Go down
Etrigan

Etrigan


Hozzászólások száma : 205
Join date : 2014. Nov. 22.
Tartózkodási hely : Gotham - Camelot - London

Gotham hírhedt gonoszai Empty
TémanyitásTárgy: Re: Gotham hírhedt gonoszai   Gotham hírhedt gonoszai EmptyVas. Feb. 01, 2015 6:34 pm

Black Mask


Valódi név: Roman Sionis
Foglalkozás: Üzletember,
Személyazonosság: Nyílt
Állampolgárság: Amerikai
Egyéb álnevei: -
Születési helye: Gotham City
Testmagasság: 185 cm
Testsúly: 89 kg
Szeme színe: Fehér
Haja színe: Barna
Családi állapot: Egyedülálló
Ismert hozzátartozói: Szülei (halottak)
Csoporthoz tartozás: Janus Cosmetics
Működési területe: Gotham City

Története: Roman Sionis a gazdag és nagy hírnévnek örvendő Sionis család sarja. Gotham City felsőbb köreibe tartoznak, és nem véletlenül. Szülők minden idejüket, és pénzüket az üzletbe fektették, és nagyon jól menő vállalatot hoztak össze. Az egész világon híres márkákkal látták el a fogyasztókat.
Talán e miatt nem maradt elég idejük a gyerekükre. Egyáltalán nem foglalkoztak vele, volt erre emberük. Születéskor egy véletlen folytán az orvos elejtette a csecsemőt, aki a fejére esett, de hogy a családi hírnév ne sérüljön, az apa mindent megtett, hogy ne kerüljön nyilvánosságra. Az eset soha nem került nyilvánosságra, így a család élte minden napjait.
Roman jól nevelt, kissé virgonc, ám annál tanultabb gyerek lett. Szolgák hadai foglalkoztak vele, de mégis talált mindig kibúvót merre lehet egyedül .Ez a saját kis védőhely, vagy kuckó a családi birtok mellett lévő facsoport volt. Mindig ott bújt el ha elege volt a világból. Ám ennek lett köszönhető a tragédia. A közeli pataknál játszott mikor egy veszett mosómedve támadta meg. A sérülés nem volt nagy, ám a gyerek halálra rémült. Egy hét is eltelt, mire rájöttek mi történt, és azonnal elkezdték a kezelést. Ám a elmebaj már meglátszott rajta.
Orvosok mindent megtettek, de a változás meglátszott a gyereken. Ám a család újra közbe szólt. Senki sem tudta meg mi okozta a változást, senki sem sejtett semmit. A pénz eddig minden gondot megoldott. A tinédzser kor sem volt könnyebb. A belső vívódás a vad, és annak a személyiség között, amit a szülei erőltettek rá, hamar elhatalmasodott rajta. Ebben talán a családi "barátai", kik inkább csak a nemesi hovatartozás miatt kellett kapcsolatba lépni segített egy keveset. Wayne család is azon a szinten mozgott, mint a Sionis. Így elfogadott volt a barátkozás velük, még ha a két fiatal fiún kívül egyikük sem akarta ezt. Újabb maszk melyet viselnie kellett, a családja előtt, hogy utálja Wayne-éket, a társaság előtt, hogy jó barátságban vannak, és csak a ritka alkalmakkor nem kellett mímelnie mikor barátjával a fiatal Bruce-al volt együtt.
Főiskola után beleszeretett Circéba, aki akkor még csak egy átlagos titkárnő volt. A szülei ellenezték a kapcsolatot, ám a fiatal szívnek nem lehetett ellent mondani, így még ha nyílt titok is volt, senki sem merte elárulni őket. A szerelmesek együtt voltak, és a Janus Cosmetics új arca lett a gyönyörű Circe. A legújabb termékeket ő mutatta be, így a szegény sorsból, új gazdag világban találhatta magát a fiatal lány. Házasságig nem jutottak a család nem engedné, ám a lopva együtt töltött idő elég még mindkettejüknek.

Jellem: Az élete a mímeléssel telt. Így könnyen magára tud aggatni bármilyen szerepet. Legbelül mégis vad, és könyörtelen, ahogy az üzletben is. Szerelméért bármit megtenne, ám még maga sem tudja a bármi határait.

Szakképzettség: Ügyes kémikus, a saját szerei legtöbbjét maga találta ki, az üzleti életben is jól elboldogul, és tanulmányainak köszönhetően a világ dolgaiban jártas. Karizmatikus vezető, és pszichológiát sosem tanult, de mégis ért az emberek nyelvén.

Képesség: Nincs semmilyen emberfeletti képessége.
Gotham hírhedt gonoszai Black_Mask_0002
Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom





Gotham hírhedt gonoszai Empty
TémanyitásTárgy: Re: Gotham hírhedt gonoszai   Gotham hírhedt gonoszai Empty

Vissza az elejére Go down
 
Gotham hírhedt gonoszai
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» Gotham Múzeum
» Gotham Gazette
» Gotham Katedrális
» Gotham Központi Kórház
» Gotham Városi Rendőrség

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
 :: Szabályok, Információk :: Karakterek NJK-i és Mesélői karakterek :: Mesélők karakterei-
Ugrás: