HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share | 
 

 A mágia, és annak különböző formái

Go down 
SzerzőÜzenet
Etrigan

Etrigan

Hozzászólások száma : 205
Join date : 2014. Nov. 22.
Tartózkodási hely : Gotham - Camelot - London

TémanyitásTárgy: A mágia, és annak különböző formái   Vas. Dec. 07, 2014 3:41 pmA DC univerzumban a Mágia egyetemes erőnek számít, az univerzum egy alapjának. Azok számára érhető el, akik megértik és képesek azt irányítani technológia, ősi tudomány, rituálé, szertartás által, vagy pedig közvetlen manipuláláson keresztül. Az univerzum kezdeti korában rengeteg faj fért hozzá a mágikus energiákhoz, és gyakran a sötét, káoszi oldalát ültették át gyakorlataikba, azonban mára rengeteg más típusa is létezik.

Típusaira példa: elemi mágia, ősmágia, nekromancia, démonológia, bűbáj, stb.

A karakter a következő módokon juthat mágikus erők birtokába:

Átlagos varázslat tanulás
A legtöbb faj képes megtanulni a varázslás művészetét, így az átlagos ember is elsajátíthat különböző technikákat, módszereket. Ez varázsigéken, misztikus jelek, kézmozdulatok használatán, szertartások elvégzésén keresztül működik – mivel közvetlenül, puszta akarattal nem képesek varázsolni.
- Előnye: több típusú mágiát is képes használni a karakter, pl illúziókat, elemi mágiát, bűbájt
- Hátránya: drága fejleszteni a varázslatokat, mivel nem mágiaérzékeny a karakter

Egy varázslat megvétele 2 kr, és minden szint eggyel több kreditbe kerül az előzőnél.

Mágiaérzékenység
1. Homo magi kasztba tartozás. (pl Zatanna) A homo magi az ember mágiaérzékeny alfaja, akik sokkal természetesebben, könnyebben képesek elsajátítani a mágiát. Ez varázsigéken, misztikus jelek, kézmozdulatok használatán, szertartások elvégzésén keresztül működik – mivel közvetlenül, puszta akarattal nem képesek varázsolni.
Egy mágia típust képes irányítani különösen.
- Előnye: a választott típust könnyebben tudja fejleszteni, mint egy átlagember, és kezdésként három, első szintű varázslatot választhat az adott típuson belül ingyen.
- Hátránya: más mágia típusokat drágábban igényelhet, mivel veleszületett képessége az általa kiválasztottra hangolódott rá.

A karakter a játék elején, de később is homo magivá válhat, ára 3 kr. Amennyiben a homo magivá válás előtt tanult más varázslatokat, nem kap 3 induló erőt. Ilyenkor a már meglévő mágikus képességei megmaradnak, és csak a későbbi fejlesztésre, vásárlásra vonatkoznak a homo magi előnyei és hátrányai.

Egy, a választott mágiatípusba tartozó varázslat megvétele 2 kr, vagy két oldalas bővítés a megszerzéséről. Minden szint fél kredittel kerül többe az előzőnél.
Egy, a típuson kívül eső varázslat 3 kreditbe kerül, és minden szint eggyel több kredit az előzőnél.

2. Természetfeletti fajba tartozás: az angyalok, démonok és más természetfeletti lények alapvetően mágiaérzékenyek, így nekik nem kell fizetni az érzékenységért. Közvetlenül képesek használni erejüket, nincs szükségük szavakra, jelekre az aktiváláshoz, viszont többen közülük szeretik egy fegyveren, tárgyon át közvetíteni varázslatukat (Ezek a tárgyak megőrzik a mágiát, és mások számára ereklyének minősülnek). A homo magi-val megegyező módon vehetik és fejleszthetik mágiájukat (típusra specializálódás), de nem kapnak induláskor három ingyen varázslatot.
3. Természetfeletti-félvér fajba tartozók. Ilyenek a féldémonok, félangyalok/nefilimek például: alapvetően mágiaérzékenyek, így nekik nem kell fizetni az érzékenységért, viszont közvetítő szavakra, jelekre, szertartásokra szükségük van a mágia aktiválásához, mivel halandó vérük visszafogja képességeiket. A homo magi-val megegyező módon vehetik és fejleszthetik mágiájukat (típusra specializálódás), de nem kapnak induláskor három ingyen varázslatot.
4. Az Emberfeletti kiválasztottak, legendák, hősök alapvetően mágiaérzékenyek, és minden varázslat megvétele/fejlesztése egységesen 4 kreditbe kerül. Közvetítő szavakra, jelekre, szertartásokra szükségük van a mágia aktiválásához, mivel halandó vérük visszafogja képességeiket.

Mágikus tárgyak, ereklyék használata (pl. Doctor Fate sisakja, Vixen totemje).
Nincs szükség mágiaérzékenységre ezek használatához, viszont meg kell őket vásárolni vagy szerezni kalandokon. A legtöbb ereklyének az az előnye a varázslatokkal szemben, hogy nem kell hozzájuk jeleket, szavakat használni, az ember aktiválni tudja őket egyszerűen a tudatával. Akadnak olyan tárgyak, amelyek folyamatosan hatnak
Egy ereklye 3 kreditbe kerül.
Mivel lehetséges, hogy a karakter eleinte nem képes kiaknázni a tárgyban rejlő erő maximumát, így az ereklye alapára és szintenként +1 kredit ráfordítással ezt meg lehet oldani, növelve az ereklyéből kinyert erő szintjét.
3 kr – 1. szint → 4 kr – 2.szint → 5 kr – 3. szint
Hármas szintig lehet fejleszteni egy ereklyét.
Amennyiben valaki mágiaérzékeny, ő könnyebben tudja elsajátítani az ereklye erejét, és neki csak +0,5 kr a fejlesztés.

Technológia
Az univerzumban nagyon kevés olyan faj létezik, akik olyan magas technológiai szintet értek el, hogy azzal képesek legyenek befolyásolni a mágiát. Ilyenek az Univerzum Őrzői.
Az emberek nem képesek jelenleg efféle technológiát előállítani, legfeljebb földönkívüli eredetűeket használni.


A hozzászólást Ra's Al Ghul összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Csüt. Jan. 15, 2015 3:08 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Etrigan

Etrigan

Hozzászólások száma : 205
Join date : 2014. Nov. 22.
Tartózkodási hely : Gotham - Camelot - London

TémanyitásTárgy: Re: A mágia, és annak különböző formái   Vas. Dec. 07, 2014 3:49 pm

Ide kerül a mágia használatának mikéntje, 1-10 szintre lebontva
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Etrigan

Etrigan

Hozzászólások száma : 205
Join date : 2014. Nov. 22.
Tartózkodási hely : Gotham - Camelot - London

TémanyitásTárgy: Re: A mágia, és annak különböző formái   Csüt. Jan. 22, 2015 2:37 pm

A mágiáknak rengeteg különböző használata létezik, végtelen metódus van, amivel elő lehet hozni az erőt. Íme néhány példa, a leggyakoribb mágiahasználati formátumokra:
- Bűbáj
- Okkultizmus
- Idéző mágia
- Nekromancia
- Démonológia
- Elemi mágia
- Ősmágia

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: A mágia, és annak különböző formái   

Vissza az elejére Go down
 
A mágia, és annak különböző formái
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
 :: Szabályok, Információk :: Információk és Leírások :: Kasztok-
Ugrás: