HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share | 
 

 Az ember, s annak fejlődésének, gyarlóságának, tudásának végtermékei

Go down 
SzerzőÜzenet
Etrigan

avatar

Hozzászólások száma : 205
Join date : 2014. Nov. 22.
Tartózkodási hely : Gotham - Camelot - London

TémanyitásTárgy: Az ember, s annak fejlődésének, gyarlóságának, tudásának végtermékei   Pént. Dec. 05, 2014 9:06 pm

Az Ember semmilyen különleges képességgel nem rendelkezik, olyan mint a való életben, Ám mégis, könnyedén szert tehet különféle erőkre.
Játszható fajok:
- Ember
- Metahumán
- Genetikailag módosult ember
- Robot


A hozzászólást Ra's Al Ghul összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Pént. Dec. 05, 2014 9:34 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Etrigan

avatar

Hozzászólások száma : 205
Join date : 2014. Nov. 22.
Tartózkodási hely : Gotham - Camelot - London

TémanyitásTárgy: Re: Az ember, s annak fejlődésének, gyarlóságának, tudásának végtermékei   Pént. Dec. 05, 2014 9:14 pm

Ember

Az Ember semmilyen különleges képességgel nem rendelkezik, olyan mint a való életben. Viszont annyi előnye van, hogy minden amit kreditből meg lehet vásárolni, egyel kevesebbe kerül a számára. (de 1 kredit alá semmilyen ár nem mehet). A későbbiekben esetleg lehet genetikailag módosult ember is, de akkor elvész a kreditből vásárlási előny.

Különleges képessége nincs. Csak az emberi mércével mérten lehet ezt venni. Edzett, sokat fut, nehezen fárad ki és hasonlók. Ezek csak emberi szinten belül lehetnek.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Etrigan

avatar

Hozzászólások száma : 205
Join date : 2014. Nov. 22.
Tartózkodási hely : Gotham - Camelot - London

TémanyitásTárgy: Re: Az ember, s annak fejlődésének, gyarlóságának, tudásának végtermékei   Pént. Dec. 05, 2014 9:17 pm

Metahumán


A Metahumán, (A metahumán, egyfajta ember, de több annál, ugyan is különös képességeket tudhat magáénak. A „meta” kifejezés annyit tesz, hogy „felett”, tehát emberi határok felett.) az a faj, aki születésekor már birtokában van valamiféle erőnek, ami szunnyad benne és megjelenése után az idővel növekedik. Egy ilyen előtörténetet szigorúan ellenőrzünk, hiszen egy nagy előnnyel indul. Akár két teljesen különálló képességgel is neki indulhat a világnak, ami kredit ráfordítás nélkül is fejlődik ha a kalandokban jól teljesít a karakter. Ők egyfajta mutánsok.

Két különleges képességgel rendelkezik, amiket a testével elméjével tud irányítani. Mivel genetikai úton alakult ki, ezért kezdetben gyengék ezek, de egy kis ráfordítással erősíthető. Ezen felül új képességeket vehet 2 kredit ráfordításért.
Kreditben pedig ez úgy néz ki:
egy képesség második szintre való emelése 2 kredit
egy második szintű képesség harmadik szintre emelése 3 kredit.
egy harmadik szintű képesség negyedik szintre emelése 4 kredit.
A következő szintek mind egyel több kreditbe kerül az előzőnél.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Etrigan

avatar

Hozzászólások száma : 205
Join date : 2014. Nov. 22.
Tartózkodási hely : Gotham - Camelot - London

TémanyitásTárgy: Re: Az ember, s annak fejlődésének, gyarlóságának, tudásának végtermékei   Pént. Dec. 05, 2014 9:22 pm

Genetikailag módosult ember


Ezen fajba nem csak az előtörténet megírásakor, de a későbbiekben is lehet csatlakozni, a játék folyamán. A genetikailag módosult emberek nem születésüknél fogva birtokolnak valami képességet, hanem a későbbiekben baleset, kísérlet, vagy más hasonló esemény során alakul ki. Veszélyes, és komplikációkkal teli egy ilyen folyamat, aminek a kimenetele akár halál is lehet, hiszen az emberi gén rendszert a legjobb biológusok, tudósok, és kutatók sem ismerik tökéletesen. Épp emiatt nem lehet minden eshetőségre felkészülni. A folyamat végbemenetelének eredménye rengeteg irányba elmehet, és sok mindentől függhet, de az esetek többségében, egy ilyen faj sosem lesz erősebb, mint azok, mint akik teljesen uralják a születésüktől adott képességüket. Ellenben van egy nagy előnyük. További kísérletezés folyamával újabb, és újabb erőkre tehetnek szert, persze továbbra sem kockázatmentes egy ilyen beavatkozás. A képességeket 2 csoportba sorolhatjuk egy ilyen esetben.

Gyengébb genetikai módosulások:
Ide tartoznak azok, melyek nem jelentenek komolyabb változást, de még is különlegessé teszi a karaktert bizonyos formában. Például, immunitás a gyengébb betegségekre, nagyobb állóképesség, fokozott tanulékonyság, és koncentráció, atletikus testfelépítés, ügyesség növekedése, reflex, és egyensúly kiélesedése, és a hasonlók.

Magasabb fokú genetikai módosulás:
Ez már a drasztikusabb siker csoportja, vagy épp a nem várt változásoké. Méretnövekedés, hatalmas fizikai erő, külső torzulása, természetellenes, groteszk testfelépítés, újabb végtagok, testrészek, tűz, folyadék, és más elemek generálása, manipulálása, fokozott sebesség, és a hasonlók.

Egy olyan karakter, aki kezdés képen egy ilyen fajjal indít (vagy később válik gén módosulttá), az választhat magának tetszőleges képességet. Vagy 2 gyengébb genetikai változást, vagy 1 erősebbet, ez már rajta múlik, és a fantáziáján, hogy milyen erőre tesz szert azon belül is. Ám a későbbiekben lehetőség van fejleszteni a már meglévő erőt, vagy újabbat, és újabbat venni kreditért, a játéktéren való kijátszás mellett. Hogy mennyiért? Egy gyengébb képesség fejlesztése, vagy új feltűnése 2 kredit, míg egy erősebb fejlesztése, vagy új feltűnése 4 kredit.
Röviden: Kezdetben egy magasabb fokú genetikai módosulással, vagy két gyengébb genetikai módosulással indulhat. Egy gyengébb képesség fejlesztése, vagy új feltűnése 2 kredit, míg egy erősebb fejlesztése, vagy új feltűnése 4 kredit.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Etrigan

avatar

Hozzászólások száma : 205
Join date : 2014. Nov. 22.
Tartózkodási hely : Gotham - Camelot - London

TémanyitásTárgy: Re: Az ember, s annak fejlődésének, gyarlóságának, tudásának végtermékei   Pént. Dec. 05, 2014 9:37 pm

RobotEbbe a fajba tartoznak azok a karakterek, akikben egyetlen egy sejtnyi élő anyag sem található. Ide bármilyen méretű, állagú, formájú, és tudású gép jöhet, de arra mindenkinek figyelnie kell, hogy gépek, vagyis érzelemmel, és nemmel csak akkor rendelkeznek, ha arra is vannak építve. Ebbe a fajba nem csak játék kezdéskor lehet csatlakozni, hanem egy karakter elhunyta után is, ha áttöltik a tudatát egy gépbe. Természetesen megfelelő indokkal.

Az előtörténetet szigorúbban ellenőrizzük!
Attól még, hogy valaki robot, nem elpusztíthatatlan. Az alap váza, vagy bőre legfeljebb acél keménységű lehet, és rendelkeznie kell egy erőforrással is, amit időről-időre fel kell töltenie, különben menthetetlenül megszűnik a működése.

A képességeiket a különböző fejlett technológiájú gépekből nyerik, ezeket testükbe való beépítésével válhat az egyszerű robot, pusztító terminátorrá. Ezek akár a turmixgéptől kezdve, a láncfűrészen át, a nagyenergiájú lézerágyúig terjedhet. Természetesen nem csak támadó, de védekezésre alkalmas dolgokat is be lehet szerelni a testbe.

1. szint/1 kredit
Minden fizikai úton ható tárgy, vagy mechanika szerkezet ide tartozik. Buzogányok, pengék, pörölyök, pajzs, vastagabb páncélzat egy testrészen, és mindenféle hidraulikus, rugós, pneumatikus szerkezet, amit csak ki birtok találni.
2. szint/ 2 kredit
Ide tartozik minden nem high-tech szerkezet. Gépágyúk, sörétes puskák, méregfelhőt kibocsátó tartályok, lángszórók, szinte mindent kivédő páncélok, egész testet beborító fejlesztések. Infra, ultra, éjjeli tartományban is érzékelő szerkezetek.
3.szint/ 3 kredit
Ezen a szinten található meg minden más, ami eddig nem volt. Lézerek, magas energiájú fegyverek, páncélok. Radar, mozgás, és minden mást érzékelő szerkezetek. A legelpusztíthatatlanabb páncélzatok, és a legkülönfélébb szerkezetek.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: Az ember, s annak fejlődésének, gyarlóságának, tudásának végtermékei   

Vissza az elejére Go down
 
Az ember, s annak fejlődésének, gyarlóságának, tudásának végtermékei
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» Varjak kódexe

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
 :: Szabályok, Információk :: Információk és Leírások :: Játszható fajok-
Ugrás: