HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share | 
 

 Rangrendszer

Go down 
SzerzőÜzenet
Etrigan

Etrigan

Hozzászólások száma : 205
Join date : 2014. Nov. 22.
Tartózkodási hely : Gotham - Camelot - London

TémanyitásTárgy: Rangrendszer   Hétf. Júl. 11, 2016 2:15 pm

A játékba be van építve egy úgy nevezett fejlődés. Ez azt jelenti, hogy a karakterek idővel befolyással fognak bírni. Hogy ez milyen irányba húzza őket, vagy mennyire lesz nekik egyáltalán hatalmuk ehhez, majd eldől.

A rendszer erősen a médiához van kötve, és nagyjából a játékosokon múlik milyen gyorsan haladnak ezzel.
Három médium segíti a rangok növelését: Internet - Sajtó - TV

Minden kalandról és/vagy ellenőrzött bővítésről egy "blogbejegyzés írható". Ezek olyan leírások, ahol egy átlagember látott titeket és értetlenül meséli a dolgokat, pletykákat terjeszt a hálón. Mikor a kellő mennyiség összegyűlik a népszerűség emelkedik, és a Sajtóhoz kerül a történeted, majd utána a TV-be. És amennyiben valaki elér idáig, jöhet a Bolygóközi hírszerzés. 5 szinte van minden csoportnak a népszerűségi listán, melyek meglépéséhez az alábbi feltételek tartoznak.

0 - 3  Blogbejegyzés: Önbíráskodó/Huligán/Civil - Névtelen kis senkik, akiknek semmi befolyásuk nincs. Noha nevüket néhol az internet rejtett zugaiban már suttogják.

4 - 5+ Blogbejegyzés: Bűnüldöző/Gaztevő/Törvényen kívüli - Kisebb területen elismert alak, ám nagyobb befolyása nincs még mindig. Innentől továbbra is írhatnak rólad blogbejegyzést, ám 5. bejegyzéstől rád hárul a sajtó figyelme is.

1 - 10 Sajtó: Igazságosztó/Alvilági alak/Öntörvényű - Sokan ismerik s félik a nevüket s a sajtó is gyakran beszámol róluk. 10. szinttől már a TV is a médiumok tárházát színesíti.

Média: Hős/Gonosz/Kívülálló - A földön mindenki hallott már rólatok, s egy mondatokban említenek titeket a legnagyobbakkal.

További rangok egyenlőre ugyan fel vannak tüntetve lentebb, ám azok akkor lépnek érvénybe, mikor valaki eléri "Hős/Gonosz/Kívülálló" rangot és egy korszak kaland keretein belül megnyílunk a végtelen világok felé.

Korszak kalandokon való részvételért és ott jelentős tettek véghezviteléért akár több szintet is lehet lépni, ezt a mesélők határozzák meg, amennyiben a játékos igényli.

Jelenleg a következő szinteket lehet elérni:

Jók

Önbíráskodó: Minimális befolyás, és alig ismert személy. Bár a piti bűnözők által névvel bír, de még kevés ahhoz, hogy megfélemlítse őket. Többnyire ezt a rangot kapja mindenki, aki egy pozitív hőssel indul útjára.
Bűnüldöző: Egy olyan karakter, aki a városának egy bizonyos kerületében igen nagy hírnévvel bír. Mondhatni az ottani védő angyal, és többnyire csak ott ténykedik, olykor ritkábban más kerületekben is, de van egy fő központja. A kiválasztott kerületben eléggé nagy a befolyása, de máshol már csekély.
Igazságosztó:Sajtó által is ismert közszereplő, sokak szeretik, és sokak utálják. Mindenki hallott már róla, és eléggé sok az ellensége, és a kisebb bandák, piti bűnözők és a ranglétra alsóbb fokán helyet foglalók rettegik nevét. Egy teljes város felett ténykedik, és védelmezi azt.
Hős: A média és a sajtó már jelentősen a közelségét keresi. Rengeteg gaztevő féli őt, de ezzel együtt temérdek az ellensége is. Nem csak egy bizonyos városban rendelkezik névvel, de más államba is elterjedte a neve, ahol igaz, nem olyan nagy mértékben, de ott is félve néznek rá, vagy épp csodálva.
Szuperhős: Nagy valószínűséggel nem csak Amerika, de az egész világ ismeri a nevét, és temérdek ellensége van, még olyanok is, akikről nem is tud. Rengetegen szeretik, és tisztelik.

Gonosz

Huligán: Piti bűnöző, kisebb húzásokkal, akit rendszerint lebecsülnek, és kinevetnek. A civilek tartanak tőle, de szinte senki más nem, és minimális, szinte nulla befolyása van az alvilágra. Többnyire ezt a rangot kapja mindenki, aki egy negatív hőssel indul útjára.
Gaztevő: Rengetegen felfigyeltek már rá, tudják ki ő, és a rendőrség folyamatosan körözteti. Minden áron el akarják kapni, emellett a hősök is a nyomában lihegnek állandóan. Az alvilágra már van némi nyomása.
Alvilági alak: Rengeteg bűntett fűződik a nevéhez, és félve gondolnak rá a polgárok a jótevők a nyomában vannak, és állandóan köröztetik őt. Nagy nyomása van az alvilágra, és már jelentős fenyegetéssel bír bárki számára.
Gonosz: Jelentős hírnévre tett szert. A városban mindenki ismeri és féli. Aki csak teheti, vagy nem elég bátor kerüli őt. Egész Amerika ismeri őt, közveszélyes és hatalmas befolyása van az alvilágra. Élve, vagy halva de el akarják őt kapni.
Szupergonosz: Hatalmas kaliberű rossz fiú, aki már a Földön olyan hírnévre tett szert, hogy bármelyik hős félve tekint rá. Bárkinek méltó ellenfele, és ezen a szinten már a legnagyobb Szuperhősökkel kell szembe néznie.

Semleges

Civil: Nem tartozik egyik félhez sem. Nem érdekli a jó cselekedetek, sem a gonoszkodások. A saját útját járja, de ezt még rajta kívül senki sem tudja. Többnyire ezt a rangot kapja mindenki, aki egy semleges hőssel indul útjára.
Törvényen kívüli: Olyan karakter, aki nem választott igazán oldalt. Nem igazán van neve, viszont akik között még is, kételkedve fogadják őt, és nem tudják megbízhatnak-e benne. Már van egy kis hatása a környezetre, de mégsem hírhedt igazán.
Öntörvényű: Ismert, figurává nőtte ki magát, akit egy bizonyos városban majd hogy nem mindenki ismer. Mivel nem áll egyik oldalon sem, nem fogadják jó néven, és bizalmatlanok vele kapcsolatban, de sokaktól egyre több felajánlást kap a csatlakozás érdekében. Megosztottak a vélemények, vannak kik félnek tőle, és vannak, kik tisztelik őt.
Kívülálló: Jelentős hírnévre tett szert. Rengetegen félik a nevét, de ezzel együtt temérdek az ellensége is. Nem csak egy bizonyos városban rendelkezik névvel, de más államba is elterjedte a neve, ahol igaz, nem olyan nagy mértékben, de ott is félve néznek rá, vagy épp csodálva. Élve, de inkább halva el akarják kapni, mind a rendőrség és a bűnözők is.
Renegát: Nagy valószínűséggel nem csak Amerika, de az egész világ ismeri a nevét, és temérdek ellensége van. Bármelyik hős, vagy éppen gonosztevő félve tekint rá. Csak a legnagyobbak mernek kiállni ellene.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
Rangrendszer
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
 :: Szabályok, Információk :: Szabályzat-
Ugrás: