HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share | 
 

 Szabályzat

Go down 
SzerzőÜzenet
Darkseid
Admin
Darkseid

Hozzászólások száma : 14
Join date : 2014. Nov. 22.

TémanyitásTárgy: Szabályzat    Pént. Dec. 12, 2014 5:10 am

Az oldalon mindenek előtt a netikett van érvényben, mely leginkább a játékosokra vonatkozik, akik közül sokan képesek megszegni azt, akár tudatosan, akár véletlenül.

Alapszabályok:

Ne sértegesd játékos társad,
Ne keveredjetek faji, vallási, politikai, és egyéb vitákba
A káromkodás az oldalon TILOS
Az ezt megelőző két szabály játékon belül, a világra refrektlva megtehető (pl: Luthor mint elnők vita lehet, vizont valódi életbeli dolgok viszont komoly büntetést vonatnak maguk után)
A staff tagjainak szidalmazása automatikus bann-t von maga után. Ha egy játékostársaddal van problémád, próbáljátok meg PM-ben egymás között lerendezni. Ha ez nem működik, kérjétek ki egy staff véleményét a dologról, de az ilyen viták sose fajuljanak el.
És végső soron: a staff tagjai is emberek, hétköznapi problémákkal és teendőkkel. Ha nem ellenőrzi le másnap az előtörténeted, vagy a bővítésed, ne zaklasd őt, amint lesz ideje/idejük, megteszik.

Regisztráció:

Első és legfontosabb ennél, hogy ne regisztrálj mások számára, vagy az oldal szabályzatát sértő névvel. Az ilyen felhasználók automatikusan törlésre kerülnek. Ezen kívül lehetőleg mellőzzük a jucus68, petyakirály és tamtaramtam típusú felhasználó neveket, ezek szintén azonnali törlésre kerülnek. A regisztrációt minden esetben a karaktered nevével esetleg a becenevével, vagy "hős" nevével ejtsd meg. Ha valami gondod akadt a regisztrációnál, mert előfordulhat ilyen, akkor mindenképpen értesíts egy staff tagot, aki majd átírja neked a nevet, arra, amit szeretnél.

A karakter:
A karakter a játék központi alakja, akit te alkotsz meg, és te irányítasz. Minden karakter rendelkezik egy előtörténettel, mely magában foglalja az előéletét, egészen addig a pontig, amíg a játékba kerül, legyen akár 9 éves, akár 90. Minden karakter egyedi, és megismételhetetlen, ezért kérünk titeket, ne nagyon koppintsatok másról. Ha nincs ötletetek, ihletetek, kérjetek segítséget egy staff tagtól, hisz részben ezért is vannak.

A játék:
A játék, ahogy azt látni is lehet, fórumos, szöveges formában történik, írás formájában. A játékban csak elfogadott előtörténettel és adatlappal rendelkező játékos kerülhet, illetve vehet részt; ez vonatkozik mind a rendes játéktérre, mind az alter, és szabad játékokra. Aki előtörténet vagy elfogadás nélkül próbál játszani, figyelmeztetésben, és bizonyos fokú szankciókban részesül.

Egy karakter sem mindenható. Még ha annak látszik is. Egy kryptoni-t is eltehtsz láb alól megfelelő lövedékkel, és egy marsit is hidegre lehet tenni, ha felgyújtod. Ehhez mérten a játéktéren a ti és a staff privilégiuma eldönteni, hogy melyik karakter milyen sérülést szenved el, illetve melyik akció-reakció sikeres, vagy épp sikertelen. Szabad játékokban, mesélő nélkül remélhetőleg közös megegyezéssel illik ezt eldönteni, ám korszak, tömeg, alter és egyéb, előre meghirdetett kalandokon a mesélő joga mindez.
Ha a karaktered nem volt képes végig száguldani a városon, mert félúton neki ütközött egy villanyoszlopnak, akkor sajnos elbuktál egy mentő akciót, és fellebbezésnek helye nem igen lesz.

Más játékos karakterét, ha lehet ne nagyon irányítsd. Előre megbeszélhetitek, de erről azért értesítsétek valamelyik staff tagot. Ha észrevesszük, hogy egy játékos a másik karakterét, engedély nélkül irányítja, büntetést fogunk kiszabni a játékosra.

Multik:

Egy játékos több karkatert is birtokolhat, akikkel játszik. Ezt nevezzük multizásnak. Szeretnénk elkerülni az ész nélküli karakter gyártást, így lehetőleg csak akkor gyártsd le a következő karaktered, ha komolyan gondolod. Nem szeretnénk megtölteni az Inaktív karakterek részleget elárvult karakterekkel, így tényleg jól gondoljátok meg, illetve kérjétek ki egy staff véleményét, hogy életképes-e a dolog.
Multizáshoz rendelkezned kell minden karakternél legalább 50 hozzászólással, ugyanakkor régi karaktereket nem lehet elhanyagolni, ezért a harmadik karakterhez mindkét karakterrel rendelkenzni kell még 50-50 hozzászólással mielőtt új karaktert lehetne indtani.
Ha mégis ráéreztél a multi gyártására, az első karaktered akkor se hanyagold el. Ha azt látjuk, hogy egyes multi karakterek el vannak hanyagolva, megvonjuk tőled a többedlehetőség jogát, illetve a karakterek elvétetnek a gazádjuktól.
A multi határt három (3) karakternél húztuk meg, de ha esetleg tengernyi időd van, és tényleg minden karakterre van időd, a negyedik (4.)-tól egy admintól kérj engedélyt, ám ne érjen meglepetés, ha esetleg nem kapod meg.

Híres és neves karakterek:
Hires és neves karakterek csupán staff tagok és mesélők lehetnek!

Végső soron pedig érezzétek jól magatokat, és ne felejtsétek el, hogy ez csak egy hobbi, szabad idős tevékenység, nem pedig főállású munka!

Jó játékot és jó szórakozást
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
Szabályzat
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
 :: Szabályok, Információk :: Szabályzat-
Ugrás: