HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share | 
 

 Gyíkemberek

Go down 
SzerzőÜzenet
Etrigan

Etrigan

Hozzászólások száma : 205
Join date : 2014. Nov. 22.
Tartózkodási hely : Gotham - Camelot - London

TémanyitásTárgy: Gyíkemberek   Csüt. Jan. 15, 2015 2:54 pm

Fajnév: 2 faj: Latin: lacertame sapiens(Húsevő), lacertave spaiens (Növényevő) Angol: Lizame(Húsevő) Livae (Növény evő)
Bolygó: Föld 128 (párhuzamos dimendzió)
Felállás: 2 birodalom, 19 semleges állam

Alapvető leírás:
Gyíkemberek: A 128-as föld domináns lakói. Mivel ebben a dimenzióban a földet nem sújtotta meteorcsapás, ezért a dinoszauruszok nem haltak ki, hanem tovább fejlődtek, egészen ebbe a formába. A bőrük zöld, kék, barna és narancssárga különböző árnyalatait képviselheti. . A gyíkemberek 20 éves korukig folyamatosan vedlik a bőrük, így a szín is folyamatosan változhat.(Néhány szülő hóbortja, hogy megtartja ezeket a bőröket emlékbe ) Az átlagos magasság 175cm, és az átlagos súly 90-100 kg.
A faj, tojással szaporodik, de a férfiaknak csak két lehetőségük van a megtermékenyítésre egy évben, amikor a párzási időszak van. A pusztán élvezet miatti szeretkezés ritka, de előfordul egyes országokban. A gyíkemberek istene Gra a föld szelleme, ő hozzá imádkoznak, és áldoznak a templomokban. A gyíkemberek nem nagyon tudnak hazudni, vagy egyáltalán nem, mert úgy érzik, hogy ezzel nem csak azt a személyt sértik, meg akinek hazudnak, hanem önmaguk is, és ha valaki sérült lélekkel hal meg azt nem fogadja be a föld. A bibliájuk legfőbb tana: Ha bűnt követtél el tegyél valami hasonló értékű jót, és az isten megbocsát.
A világot két ország csoportra lehet osztani. A húsevők, és a növényevők. Ez a két csoport már évszázadok óta hadban állnak. Az utóbbi években ezek a harcok elcsendesültek, de azért érezhető a politikai feszültség.

Idézet Cybergyíktól (A gyíkemberek mint domináns faj a másik bolygón): "Akkor kezdjük az elején. Az az apró változás amit említettél az a bizonyos stadion nagyságú meteor, ami nálatok becsapódott viszont minket elkerült és a nagytestű dinoszauruszok nem pusztultak ki, hanem a táplálék lánc csúcsán maradtak, nem úgy mint nálatok ahol az elpusztulásukkal az emlősök vették át az uralmat. A technológiánk azért magasabb szintű a tiéteknél mert nekünk sokkal több időnk volt fejlődni, sokkal hamarabb fejlesztettük ki az intelligencia szikráját... Ha mind az amit az interneten olvastam helyes, akkor körülbelül 9000 évvel vagytok lemaradva, persze mi lassabban is fejlődtünk, nálatok a az elmúlt pár száz évben ugrás szerűen nőtt a fejlődés nálunk ez lassabb növésű volt de mivel még mindig több időnk volt így nem értetek be ezzel az ugrással bár ki tudja lehet ezer év elég lesz hogy a mi szintünkre lépjetek"

Gyíkember testfelépítés, és képesség:
Mivel mondhatni egy gyíkember hasonlít egy dinoszauruszra, így elég sok képességgel rendelkezik, amivel egy ilyen hüllő rendelkezhet. Átlag fölötti erő, ami azt jelenti, hogy 100 kg az átlagos súly bírása, de képes e fölött is teljesíteni. Az ütései elég erősek, hogy egy átlagembert leüssön, vagy akár légszomjat is előidézzen. Vastag pikkely, ami véd a sérülésektől, a hőtől, és bármi nemű durva sérüléstől. Nagyjából olyan mintha lenne egy természetes kevlár mellénye. A legnagyobb előnye a gyorsasága. A végsebessége 65 km/óra persze ilyen gyorsan nem sokáig tud futni, de ez sokat segít neki, és ez a sebesség nem csak futásnál jön elő. A reflexei kiválóak, olyan gyorsan képes válaszolni az agya, hogy harcban az ellenfél már-már azt hiszi, hogy a jövőbe lát. Emellett rendelkezésére áll 5. végtagja is, hogy segítse az egyensúly érzékét, és a harci hatékonyságát. Egy növény evőnél az is előny lehet, hogy szinte minden fajta növényzetet el tud fogyasztani legyen az levél, fű vagy egyéb. A legnagyobb gyenge pont a hideg. Az emberekéhez képest a gyíkemberek hidegtűrése -10 C° tehát ha egy ember 10 fokot érez akkor a gyíkembernek az már olyan mint ha 0°-ban állna, tehát jellemző rájuk, hogy jól felöltöznek.
Ez a legáltalánosabb bár vannak kivételek hiszen őshüllő sem csak egy csoport volt: Néhányak a gekkók tapadó erejével rendelkeznek így azok rövid ideig képesek megtapadni a falon. Másoknak a szemük fejlődött úgy, hogy a kettő független egymástól, így akár 360° van is képes ellátni igaz csak holtpontokkal. Mások a színeiket tudják változtatni kisebb nagyobb mértékben. Van pár olyan aki fiatalabb korában olyan hajlékony mintha nem lennének csontjai, mások pedig olyan masszív pikkelyekkel rendelkeznek, hogy a kisebb kaliberű golyók egyszerűen lepattannak, természetesen minden sajátosságnak megvan a hátránya is. A gekkó szerű tapadó gyíkok a legesleglassabb futók a fajok közt. Mivel a futás arról szól, hogy mekkora erővel nyomjuk magunkat előre a lábunk segítségével, van egy olyan pont ahol a gekkó egyszerűen hozzátapad a földhöz mert akkora erővel nyomja meg a talajt, hogy a bőrredői megtapadnak a felületen, nekik tisztában kell lenniük, hogy milyen gyorsaságot engedhetnek meg maguknak, mielőtt ez bekövetkezik, különben akár három másodpercet is igénybe vehet, mire ellazítják eléggé az izmaikat, hogy a tapadás megszűnjön, rosszabb esetben el is eshetnek. A két látású gyíkok problémája a látóterük összpontosítása. Ha a szemek nem ugyanarra a pontra néznek nem készül három dimenziós tér, így a távolságot, csak nagyon nehezen vagy egyáltalán nem tudják felbecsülni, csak úgy hogy közel van vagy távol van. A pigmentsejtek megváltoztatásához rengeteg energia kell, főleg ha az egész testre akarják aktiválni, az ilyen gyíkemberek hihetetlenül fáradékonyak, így ha túl sokszor használják lehet elájulnak. A hajlékony és a masszív gyíkemberek meg mondhatni az ellentétei egymásnak, az egyik gyenge a másik pedig lassú és merev. Ezek a lények nem olyan ritkák a társadalomban, de a a domináns átlagnál jóvolta kevesebben léteznek, természetesen ők a rasszizmos legfőbb célpontjai, az egymást sértegető liame és liave után.
Idézet Cybergyíktól(Bőr/pikkely):
"A bőrünk levetjük de csak amíg nem válunk felnőtté, hiszen akkor már nem változik a magasságunk. A nedvesség pedig nem gond, legalábbis nálam nem, én már génmódosított babként születtem, a pikkelyeim alatt van egy bőrréteg, ami légzik, ezt például az emlősöktől vettük át"

Gyíkember életkor:
Normális esetben a gyíkemberek körülbelül 60-65 évet élnek legjobb esetben. Ez olyan mintha egy emberre azt mondanánk, hogy 90-100 év, szóval lényegesebben rövidebb életűek mint az emberek, ugyanakkor egy új fejlesztés a nanorobotok ezt az élet időt jóval megtoldották:
Nanorobotok:
A gyíkemberek 30 évesen és csakis büntetlen előélettel kaphatják meg a nanorobotokat, amik akár 50 évvel hosszabbítják meg az átlag életet, ami általánosan 60-65 év így akár 130 évig is élhetnek, ha az élet kegyes hozzájuk. A módszer ellen sok tüntetés zajlik, miszerint ha valaki fiatalon csinál valamit, akkor az már nem is érdemli meg azt az életet, amit egy "fehér" polgár? Természetesen vannak, akik adják rá a magyarázatot: Kevés a hely nem élhet mindenki ilyen, sokáig mert különben hatalmas túlnépesedés lesz; Legjobb módszer a bűnözés visszaszorítására stb. A viták mai napig folynak. A proélet szövetség elérte a „kegyelem” törvény bevezetését, mely szerint, a felperes/bíró fenntarthatja az alperes nanorobotokhoz kapcsolódó jogait, de ez a jog csak egyszer védhető meg, a második alkalommal már nincsen ilyen lehetőség. Ez természetesen további vitákat szül…

Idézet Cybergyíktól(Húsevő növényevő ellentétek):
"Ami a vezetést illeti, az már kezd kialakulni. Már csak két birodalom van, meg a semleges államok, de hamarosan azok is csatlakoznak valamelyikhez. Ha végre túl teszik magukat a múlt sérelmein akkor talán, kiegyeznek és végre egy állam lesz, de ahhoz kelleni fog még pár száz év szerintem, de utána gondolom majd lesz egy Mars Föld összecsapás is, meg még sok más háború"
"Régen csak azért folytak háborúk, hogy a mieink élelemhez jussanak, szóval jah, nem volt könnyű az élet a középkorban, mármint a miénkben, egyik fél számára sem... Aztán jött a törvény miszerint az is kannibalizmus ha bármilyen intelligens életet fogyasztunk el, szóval onnantól az leállt. Ezért mi úgymond állatokat kezdtünk tenyészteni a füves területeken, és azokat vágtuk le, az ellentétek viszont még ettől függetlenül fent maradtak."
"A háborúink igaz kisebb lemenetelűek mint egy emberi, de a politikai feszültség érezhető, csak idő kérdése, mikor ugranak ténylegesen egymás torkának újra."

Föld 128 települései/házai/technikai megoldásai:
Sivatagi városok: A sivatagi városok a legősibb város fajták a gyíkember történelemben. A föld alá építkeztek, szellőző nyílásokkal láttak el minden járatot, a dolgozóknak hetente egyszer fel kellett menni a felszínre, hogy magukba szívjanak egy kis napfényt, mielőtt visszatértek volna a föld alá. Fent a leggazdagabbak laktak akiknek nem kellett dolgozniuk, és persze a papoknak akiknek látniuk kellett a csillagokat minden nap. Lent a munkásság lakott. Ma már nem nagyon él ilyen helyen senki inkább csak turista attrakció mintsem tényleges lakóhely, viszont kezdik újjá építeni őket, hogy a növekvő népességnek legyen helye.
Faluk/városok/Légcsarnok/ és vízplaoták: A népesség 65% felszíni városokban lakik 5% falukban. A maradék 30% légcsarnokokban lakik, a vízipalotákból még csak prototípusok készültek így azt egyenlőre nem használja senki de pár éven belül már használható lesz.

Idézet Cybergyíktól (házak/légcsarnokok):
"A mi házaink fehérek és kerekek, a vázak méhsejtes alapon nyugszanak. Az anyag pedig Natriomonulizatiromibalin, valószínűleg te még nem ismered ezt az anyagot, és elég drága is előállítani. Mert csak őrkohókkal lehetséges. Tudod vannak olyan ötvözetek amiket földi körülmények között lehetetlen előállítani, a gravitáció meg az oxidáció miatt."
"Egyébként igen vannak akik városokban élnek, mint például én, de ez már kezd divatja múlttá válni. Gondolom pont úgy ahogy a faluk is kezdenek ki menni a divatból és csak azok költöznek vidékre akik nyugalomra várnak. Manapság légcsarnokban élünk: Az egy repülő ami viharokból és esőfelhőkből szerzi az energiát és a vizet... és tenyésztenek állatokat a húsevők szóval most az a legújabb hely ahova mindenki be akar jutni, munkahely, vagy egyéb szempontból"

Idézet Cybergyíktól:
"A mi földünk inkább sivatagos mint erdős, tudod mi meleg kedvelők vagyunk, és ezért globális felmelegedés ami lassan zajlott le, igazából nálunk inkább előny mint hátrány volt. Amíg az nem fejeződött be, nem is közelíthettük meg az északi vagy a déli sarkot. Na nem mintha túl sok maradt volna az Északi sarokból, kicsit sok a víz."

Kultúra:
A gyíkember szórakozás legfőképp a virtuális valóság szobákban jelent meg, ahol szinte mindent lehetett játszani, továbbá a múzeumok és művelődési központok továbbra is működtek de sokkal interaktívabban, nem csak beült a közönség, és hallgatta a zenét, vagy nézte a filmet. A zenénél megpróbálkozhattak utánozni a zenészt, természetesen csak úgy hogy ők hallják a bénázásuk, a filmek teljes 3D-ben mentek, körbe lehetett járni a színt, nem pedig egy rögzített pontból nézni a filmet.
A vallás egyszerű, és az egész földön csak egy van belőle. Ha rosszat cselekedsz sebeződik a lelked sebzett lélekkel nem leszel képes örök nyugalmat találni. Ha rosszat cselekedtél csinálja valami egyenértékű jót és akkor a lelked begyógyul. A vallás nagy befolyással van a gyíkemberekre, az ateisták száma elenyésző. és kevés "kultista" van a fanatikusok száma viszont kiemelkedően nagy. A fanatikusok, mindenkinél szorgalmazzák hogy csak jót tegyen ne keresse a bűnt, a könnyebb utakat csak a helyes út a jó. A megmozdulásaik kevés problémát jelentenek a kormányoknak hisz nem céljuk a nagyobb jó érdekében káoszt csinálni, de általában aktív rendőrségként működnek, ami viszont nem mindenki szeret, mert néha túlzásba viszik a munkájukat.

Idézet Cybergyíktól(Az ellentétek filozófiája):
"A legelfogadottabb filozófia a mi bolygónkon az ellentétek filozófiája. Mindennek megvan az ellentéte, és ha valamelyik megszűnne létezni akkor minden megszűnne létezni, mert minden ami hozzákapcsolódik szintén eltűnik. Teszem azt a gonosz. Ha az eltűnne, akkor a jónak nem lenne semmi értelme, így az is megszűnne. Megszűnne a rend a káosz hisz azok csatlakoznak egymáshoz, és így tovább és így tovább."
Erről a filozofikus gondolkodásról még a gyerekek is tudnak, és szinte mindenki hisz benne, kivéve a vallásos fanatikusok akik úgy gondolják a rossz kiirtható, kellő akarattal.

Idézet Cybergíktól(Dimenziók, a Mars és az űrtechnológia):
"Ami a dimenziókat illeti... A mi tudományunk elutasítja a létezésük, csak a véletlennek köszönhető, hogy most itt vagyok, mint azt mondtam a teleportációs kísérlet félresikerült, valahogy lyukat ütöttem a térbe azzal az új katalizátorral... Na de mindegy is. A bolygó népesítés még nem valósult meg, még nem találtunk olyan módszert ami lehetővé teszi, hogy a fénynél gyorsabban haladjunk, de a Marsot már lakhatóvá tettük, most úgy néz ki mint a Föld. Jó pár száz éves munka, de meghozta a sikert. Idegenekkel még nem találkoztunk, de rádió jeleket már fogtunk."Egyenlőre csak egy teleport kapu létezik ami erre képes, de ahogy az évek telnek talán több helyen is felfedezik a technológiát és talán többen is elkövetik Cybergyík hibáját(Nagyjából így lehet átkerülni a játéktérbe)
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
Gyíkemberek
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
 :: Szabályok, Információk :: Információk és Leírások :: Az oldal és a játék története-
Ugrás: